0:00

Audiat de procurorul criminalist Stelian Olteanu, care conduce ancheta în cazul dublului omor din cartierul Gara Veche, Florin Petrache și-a recunoscut faptele, fără rezerve.

Criminalul din Gara Veche este în depresie și a vrut să se sinucidă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEl i-a spus anchetatorului că toată viața a muncit cinstit, inclusiv în străinătate, și a reușit să-și ridice o casă pe terenul soacrei sale și să cumpere două apartamente în Piatra-Neamț. De doi ani, însă, soția lui, care are 43 de ani, și-ar fi găsit pe altcineva în Italia, unde lucrează, și încearcă să pună mâna pe toate imobilele, iar de un an a deschis acțiune de divorț. Mai mult, femeia și-a convins mama să-l dea afară din casă pe Florin Petrache și să strice procura prin care îi permitea, practic, să dispună de bunurile lui.

Trăind într-un scandal permanent, cu soacra, nevasta și fiul împotriva lui, bărbatul a intrat într-o depresie adâncă. Rude și cunoscuți de-ai lui au declarat că avea zile când stătea ore în șir uitându-se într-un punct fix, fără să scoată un sunet. Iar scandalurile din casă s-au acutizat după ce soacra a tot schimbat încuietorile, dar l-a lăsat, totuși, să locuiască într-o cameră din locuința pe care el o construise.

Astăzi dimineață pe la 4, autorul s-a trezit, a luat cuțitul cu care dormea sub pernă și s-a dus să discute cu soacra lui”, a declarat procurorul Stelian Olteanu. ”S-au certat, a lovit-o cu cuțitul, s-a trezit și băiatul, care a încercat să intervină și a fost înjunghiat și el”.

După ce-a comis crimele, Petrache a pus niște haine pe aragaz, le-a aprins și le-a împrăștiat prin toată casa. Apoi a încercat să se sinucidă cu același cuțit, dar nu și-a făcut decât o plagă superficială pe abdomen. A ieșit din casă, plin de sânge, și s-a dus la un cumnat căruia i-a spus ce-a făcut. Apoi a așteptat să vină poliția. În această după-amiază, va fi reținut pentru omor calificat și distrugere prin incendiere.

Petrache și soția lui aveau doi copii împreună, ambii minori, născuți în Italia. Fata locuiește și acum cu mama ei, iar băiatul se afla în grija bunicii. (C.M.)

FOTO: Facebook/ Relu Petrache

Articolul precedentActualizare: Accident la Târgu Neamț: două victime la spital, una monitorizată de SMURD
Articolul următorCOD GALBEN în Regiunea Nord-Est: un ultim asalt al iernii!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

4 COMENTARII

  1. Baiatul care a fost injunghiat de catre tatal sau este la Liceul De Arta Piatra-neamț in clasa a10a.Stiu deoarece am fost cu acesta in acelasi liceu si ne cunosteam.

  2. Toată vina o are doamna din italia dece cauta (…)??? Dece voia sa ia tot depe el dacă ai construit tot împreună??? Trebuia sa împartă tot și fiecare cu morți lui… Sigur nu îl. Aducea la disperarea asta

Comentariile sunt închise.