pietricica turism

Gheorghe Zănoagă, individul în vârstă de 43 de ani, care şi-a executat soţia, în seara de 16 februarie, a fost prins de poliţişti, într-o cabană de pe un deal din localitate, unde s-a refugiat după comiterea omorului. Avea arma cu el, dar n-a avut intenţia s-o folosească împotriva poliţiştilor. După ce-a fost încătuşat şi dus la anchetă, Zănoagă şi-a rezervat dreptul de a nu face declaraţii şi n-a vrut să spună nimic despre motivele care l-au determinat să-şi ucidă nevasta. El a fost reţinut în această dimineaţă şi tot

În cursul zilei de astăzi va fi prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

Anchetatorii au stabilit că soţii Gabriela (35 de ani) şi Gheorghe Zănoagă s-au despărţit în fapt acum 3 săptămâni, femeia mutându-se la părinţii ei. Copiii – un băiat de 16 ani şi o fată de 12 ani – au rămas cu tatăl. De la despărţire, Gheorghe Zănoagă a făcut eforturi să se împace cu soţia lui şi s-o determine să se întoarcă acasă, i-a dus flori şi a încercat s-o convingă să-l ierte. Gabriela, care plecase după ce luase o bătaie cruntă, n-a vrut să se împace. Nu s-a putut stabili ce anume s-a întâmplat ieri între cei doi. Cert este că bărbatul a luat arma artizanală pe care o deţinea, s-a dus acasă la socri şi şi-a împuşcat nevasta, o singură dată, de aproape, direct în inimă, astfel că femeia n-a avut nicio şansă.

Zănoagă este angajat ca muncitor forestier la o firmă de profil şi este posibil să se fi ocupat şi cu braconajul, acesta fiind motivul pentru care şi-a confecţionat arma. Când se va hotărî să dea declaraţii complete, se va lămuri şi mobilul crimei.

C.M.