arestMihai Nistor (52 de ani) din Tupilaţi a fost condamnat la 7 ani de închisoare şi daune de 30.000 de lei către soţul victimei sale. Instanţa a stabilit, de asemenea, ca inculpatul să suporte şi cheltuielile de judecată, în sumă de 3100 de lei. Decizia nu este, însă, definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Nistor fost judecat pentru crima oribilă pe care a comis-o pe 26 decembrie anul trecut, când s-a dus în vizită la o vecină, să o sărbătorească. VarvaraŢîrdea împlinea 68 de ani şi a invitat la chef câţiva cunoscuţi, printre care şi soţii Nistor.

Lumea a mâncat, a băut şi a plecat acasă, singurii care au rămas până târziu fiind soţii Nistor. Era atât de târziu încăt şi soţul sărbătoritei s-a culcat, iar cele două femei s-au contrazis pe diverse subiecte legate de relaţiile lor în căsnicie, gazda s-a supărat că soţia lui Nistor nu este de acord cu ea şi a lovit-o. Bărbatul a intervenit imediat şi a luat-o pe sărbătorită la pumni, după care a decapitat-o cu un cuţit şi i-a băgat făraşul pentru cenuşă pe gât, s-o înveţe minte să nu mai bârfească.

Chiar dacă nevasta ucigaşului a dat alarma şi a chemat ambulanţa, nu s-a mai putut face nimic pentru victimă. Reţinut pentru crimă, Nistor a spus la început că nu-şi mai aminteşte ce s-a întâmplat, apoi a dat vina pe băutură şi, în final, pe victima sa care l-a scos din sărite.

C. MIRCEA