Carmen Lavinia Ionescu, o femeie de 31 de ani, din comuna Răucești, a fost ridicată de polițiști și dusă la Penitenciarul Bacău, în ziua de 15 decembrie, după ce Curtea de Apel Târgu Mureș a condamnat-o definitiv la 20 de ani de închisoare, pe 10 decembrie. Femeia era în libertate pentru că, în primă instanță, Tribunalul Mureș a achitat-o  atât pentru omor calificat, cât și pentru tâlhărie calificată. La instanța superioară, însă, lucrurile s-au schimbat radical. Fapta pentru care Lavinia Carmen Ionescu are de stat 20 de ani în închisoare s-a petrecut acum 4 ani.

În fapt, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie 2016, în timp ce se afla în incinta locuinței unui bărbat, cu scopul de a înlesni şi ascunde comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, a lovit persoana vătămată cu un levier în zona capului, după care a imobilizat-o și a opturat căile respiratorii ale acesteia. Ulterior, femeia a sustras 3.700 de lei, o curea și produse alimentare”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. .

În încheierea de ședință a Curții de Apel Târgu Mureș sunt menționate obiectele pentru care Lavinia Carmen Ionescu a ucis: ”În baza art. 162 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală, obiectele transmise împreună cu dosarul de urmărire penală – cu excepţia celor aflate în plicul nr. 2 (o curea lată tradiţională bărbătească din piele – şerpar) şi plicul nr. 46 (2 bucăţi de slănină) – având regimul mijloacelor materiale de probă, păstrate în prezent la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Mureş, fiind înregistrate la poziţia nr. 7/2017 în Registrul de corpuri delicte, în baza procesului verbal încheiat la data de 28.04.2017, urmează traseul dosarului de fond”.

Instanța a obligat inculpata să plătească 30.000 de euro daune morale părții civile din dosar și 11.000 de lei cheltuieli de judecată.

C.M.