0:00

Anchetatorii care investighează dublul omor petrecut într-o casă de pe strada Blanduziei au stabilit mobilul crimei: chiar locuința.

Criminalul, Florin Petrache, în vârstă de 60 de ani, a ridicat o casă pe terenul soacrei sale și, implicit, pe numele acesteia, în calitate de proprietară a terenului. Cu timpul, relațiile s-au degradat, au apărut certuri și scandaluri, iar femeia l-a alungat pe ginere. Nevasta lui Florin Petrache muncește în Italia și acum un an a deschis acțiune de divorț, cu acceptul mamei ei, care încerca să pună mâna pe toată averea bărbatului.

Pe fondul unei tensiuni acumulate în timp, în noaptea de 25 spre 26 martie, Petrache s-a îmbătat și și-a înjunghiat fiul și soacra. Pe amândoi în gât, scurt, precis și mortal. Se pare că omorurile au avut loc pe la ora 4 dimineața. O oră și jumătate mai târziu, bărbatul a incendiat locuința. Încă nu s-a stabilit dacă a făcut-o din răzbunare sau în încercarea de a șterge urmele crimelor.

Vecinii spun că fiul lui Petrache era un băiat bun și talentat, care cânta la pian, și nimeni nu înțelege de ce a căzut și el victima conflictului dintre tatăl și bunica lui. (C.M.)

Articolul precedentIȘJ Neamț: Elevii calificați la Olimpiada Națională de Matematică 2019, cu avizul MEN
Articolul următorSenatorul Eugen Țapu cere demisia Vioricăi Dăncilă pentru ”imaturitate și iresponsabilitate”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.