Începând de vineri, 17 aprilie, ora 10.00, IMM-urile afectate de criza COVID 19 au acces la linii de credit garantate de statul român, prin Fondul Român de Garantare a Creditelor. Valoarea maxima a creditelor care pot fi accesate de IMM-uri este de 10 milioane de lei, pentru investiții și 5 milioane de lei, pentru capital de lucru.

Principalul avantaj ale acestui program de sprijin este subvenționarea, în procent de 100% a costurilor de finanțare, până la 31 decembrie 2020, cu posibilități de prelungire. În plus, statul poate garanta până la 90% din valoarea creditelor accesate de IMM-uri, de la una din băncile partenere. De asemenea, a fost suspendată și plata comisionului de rambursare anticipată.

Ambele tipuri de credite pot fi acordate pe o perioadă de 6 ani (72 de luni), iar valoarea maximă a întregului program este de 15 miliarde de lei.

Mai multe detalii despre acest program, dar și înscrieri, pe portalul www.imminvest.ro.

Eugen Țapu – Nazare

Vicelider al Grupului PNL din Senatul României

Articolul precedentSfânta şi Marea Miercuri – Sinaxar şi Rugăciune
Articolul următorPreședintele Klaus Iohannis solicită Guvernului să revină asupra acordului cu Patriarhia: „Stați acasă, altfel după sărbători vom avea înmormântări!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.