0:00

Crăcăoani: Primăria a săpat, dar nu este apă!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În satul Cracăul Negru este o mare problemă: lipsește apa potabilă. De altfel, noua școală, modernă și bine dotată material, nu a putut primi autorizație de funcționare tocmai din acest motiv. În acest sens, directorul Dionisie Savin ne-a precizat că ”zilele trecute, primăria a săpat din nou în curtea școlii, la o adâncime mare, dar nu a dat de apă. Va fi o grea problemă pentru noi, pentru că, acum, nu avem nici o variantă pentru a rezolva situația. Ar fi o soluție, dar cantitatea de apă este puțină, doar cîteva găleți pe zi, dar nu cred că este varianta optimă”.

În aceste condiții, este nevoie de o investiție masivă, de alimentare cu apă a întregului sat, însă o astfel de lucrare costă foarte mult, iar din surse proprii primăria nu are de unde acoperi suma necesară. Poate doar întocmirea unui proiect, cu finanțare guvernamentală, ar putea rezolva situația, prin construirea unui sistem de alimentare cu apă pentru întregul sat. Totuși, durerea persistă: de unde apă? (C. NEGRU)

Articolul precedentTOAMNA SE NUMĂRĂ… VALORILE
Articolul următorPâncești în sărbătoare

1 COMENTARIU

  1. au facut studiu geotehnic inainte de a face scoala noua ca s a vada daca terenul are sau nu apa?????????????apa este la 80 metri sigur la al 3 lea strat de apa …..dar sapatura costa cateva mii de euro plus instalatiile de tratare daca se vrea apa potabila.in put este doar apa de udat gradina si de folosit la grupl sanitar.

Comentariile sunt închise.