0:00

Crăcană, DNA-ul şi politicienii, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* „zvonerii” dau, aberant, vina pe Gelu Crăcană pentru descinderea DNA de la FC Ceahlăul
* oficialii clubului nemţean sunt calmi: ”N-au găsit nimic, ce să găsească?”
* fostul manager Chivorchian e prudent
* majoritatea politicienilor nu comentează subiectul

Oficialii clubului FC Ceahlăul sunt liniștiți în ceea ce privește descinderea DNA. ”N-au găsit nimic, ce să găsească? Totul este la vedere, nu ținem nimic ascuns”, a fost asigurarea dată de Iulian Boghian, directorul de marketing al clubului pietrean. Mai mulți angajați, sub protecția anonimatului, spun că cei din conducerea administrativă l-ar găsi ”vinovat” pentru controlul DNA pe Gelu Crăcană, ofițerul de presă al clubului.

”N-am adus eu nimic, ce să aduc? Poate vor să mă dea afară și acum au găsit unii un motiv. Eu mi-am cerut doar salariul pe ultimele 6 luni, dar eu nu pot să aduc procurori de la DNA, la club, că doar n-or fi niște jaloane pe care să le porți cu tine, iar reclamații nu am făcut așa ceva în viața mea. Ca suporter și acționar, pot să cer conducerii să țină valorile în club, ca să ne putem bate la locurile 1-5 și să nu ne mai propunem evitarea retrogradării”, a spus Gelu Crăcană.

Măstăcăneanu preocupat de U Cluj

Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație, nu a mai făcut precizări suplimentare în ceea ce privește ”vizita” DNA la sediul FC Ceahlăul, menționând că a auzit și de alte controale. Oficialul Ceahlăului s-a axat mai mult pe pregătirea jocului cu U Cluj.

”O să pregătim terenul pentru acel meci pentru a se juca în condiții cât mai bune. Mulți și-au dat cu părerea, că ar fi trebuit sa începem mai târziu și să amânăm debutul. Nu poți să spui dacă te avantajează, sau dezavantajează o modificare de începere cu o săptămână în plus, sau în minus. Dacă așa s-a stabilit, așa vom juca”, a precizat oficialul Ceahlăului.

”Misterul” transferului fundașului Andrei Marc a fost lămurit tot de Viorel Măstăcăneanu: ”De Marc s-au interesat mai multe cluburi din țară și străinătate. E un jucător tânăr, bun și care și-ar face loc în apărările echipelor care s-au arătat interesate și care se bat la câștigarea titlului. Noi ținem la prețul jucătorului pentru că, dacă îl dăm și câștigăm o sumă modică pe el, de câteva sute de mii de euro, considerăm că e o pierdere pentru noi și nu un câștig”.

Crăcană, DNA-ul şi politicienii, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Chivorchian e prudent

Gheorghe Chivorchian, fost manager Ceahlăului în sezonul trecut, a căutat să păstreze o poziție de echilibru în ceea ce privește controlul DNA. ”Nu știu ce pot să spun în legătură cu controlul DNA. Nu știu dacă e bine, sau nu, pentru că nu sunt eu în măsură să dau verdict și nici nu știu dacă sunt în măsură să-mi dau cu părerea. Presupun că toate contractele încheiate sunt în regulă”, crede Chivorchian.

Acesta a infirmat zvonurile că locuința sa ar fi percheziționată de procurorii DNA, precizând că luni se va înscrie în lupta pentru șefia FRF. ”Luni îmi voi anunța pe un post național de televiziune candidatura pentru șefia FRF. M-am gândit să candidez și eu că și-așa n-am niciun pic de experiență managerial în fotbal…”, a glumit Chivorchian. Acesta este recunoscut pentru abilitatea cu care a condus  și administrat cluburile FCM Bacău și Politehnica Timișoara.

Crăcană, DNA-ul şi politicienii, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ce spun politicienii?

Unii politicienii nu s-au arătat interesați de subiectul controlului DNA desfășurat marți în Piatra Neamț, la clubul FC Ceahlăul, însă alții au ținut să facă precizări în legătură cu contractul de asociere al Ceahlăului cu CL Piatra Neamț. ”Nu știu subiectul și nu pot să-l comentez. Ce nu înțelegeți? Vreți să vă desenez?”, a fost întrebarea deputatului Ionel Arsene.

”Nu știu nimic de aceste controale, mai mult decât s-a spus în presă. N-am ce să comentez”, a fost răspunsul deputatului Dorinel Ursărescu.

”Pe vremea când eram consilier local la Piatra Neamț m-am opus alocării banilor către FC Ceahlăul prin acest tip de asocieri, iar domnul primar Ștefan mi-a răspuns că-mi dă echipa mie să o întrețin. Eu n-am vrut decât să inițiez un amendament la o hotărâre de consiliu local, în vara anului 2010 prin care să instituim o modalitate de control a banilor alocați prin contract”, a precizat și deputatul Cătălin Drăgușanu.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentPrimarul Romanului nu vrea scumpirea apei
Articolul următorVor continua controalele DNA în fotbal?