Covidul face noi victime în Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 24 septembrie, 94 de nemţeni au fost confirmați pozitivi la coronavirus, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Neamț. Doi dintre cei testați pozitiv s-au reinfectat după 180 de zile de la prima îmbolnăvire.

De ieri și până astăzi, patru dintre pacienții cu covid spitalizați au decedat, doi fiind vaccinați complet. Este vorba de o femeie de 71 de ani, cu diabet zaharat şi hepatită cronică C, care era internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ și un bărbat de 75 de ani, cu diabet zaharat şi boli cardiovasculare grave, internat la Spitalul Municipal de Urgență Roman. Tot aici s-a înregistrat decesul unei femei de 78 de ani, cu afecțiuni cardiovasculare grave, nevaccinată. O femeie de 64 de ani, cu diabet și complicații cardiace grave, ce fusese transferată de la Spitalul Roman, a murit în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, și ea nevaccinată.

În acest moment, sunt 870 bolnavi cu covid în Neamț, rata infectărilor urcând până la 1,53 cazuri la mia de locuitori. Comuna Tupilaţi scade sub 8 la mie, iar în 17 comune se înregistrează valori ridicate ale incidenței covid.

Municipiul Piatra-Neamț se apropie rapid de 2 cazuri la mie, la fel și orașul Târgu Neamț urmat îndeaproape de municipiul Roman.

Situaţia numărului de persoane nou infectate în ultimele 14 zile şi incidenţa pe localităţi în judeţul Neamţ, transmisă de Prefectura Neamț, este următoarea:

incidenta L 24.09.2021

Angela Croitoru

 

Articolul precedentBărbat găsit spânzurat în casă
Articolul următorMuniţie neexplodată din al doilea război mondial găsită în pădurea Vulturi