Încă 3 persoane au fost confirmate infectate cu coronavirus în județul Neamț, de ieri și până astăzi, 30 mai, iar numărul total ajunge la 882. Săptămâna aceasta au mai fost confirmate 12 persoane, după testările făcute celor aproape 400 de pacienți dializați aflați în evidența Direcției de Sănătate Publică Neamț. Dintre noile cazuri raportate, până ieri nu erau rezultate pozitive la bolnavii dializați. Din numărul total de persoane raportate infectate, aproape 500 de persoane s-au vindecat și 50 au decedat, până acum.

În ultimele 24 de ore, în județul Suceava numărul persoanelor confirmate infectate a mai crescut cu 19, în județul Botoșani sunt încă 6 cazuri și în județul Iași alte 11 persoane au fost confirmate. Potrivit autorităților sanitare, în aceste județe încă sunt câteva focare. Județul Bacău a raportat încă 4 pozitivi și județul Vaslui nici unul.

În regiunea Nord-Est au fost raportate 184 persoane nou confirmate săptămâna aceasta, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică. Pe județe, de luni, 25 mai și până astăzi, 30 mai situația se prezintă astfel: 15 noi cazuri în Bacău, 35 noi cazuri în Botoșani, 55 noi cazuri în Iași, 12 noi cazuri în Neamț, 62 noi cazuri în Suceava și 5 noi cazuri în Vaslui. Datele pe fiecare județ și situația la nivel național este publicată pe stirioficiale.ro . (C.I.)

Articolul precedentCOD GALBEN, de vânt puternic, în Botoşani, Iaşi, Suceava şi Vaslui
Articolul următorUn tânăr a murit și un altul este rănit după ce au intrat cu mașina într-o remorcă