0:00

Astăzi, 13 martie, s-a luat decizia ca în municipiul Piatra Neamț să se aplice noi măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu coronavirus. După ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, primarul Dragoș Chitic a anunțat închiderea Bazarului din strada Muncii, restricționarea programului la Baia Comunală care va fi deschisă de marți până duminică între orele 10-13 și 16-20, dar vor putea fi programate maxim 12 persoane simultan.

Coronavirus: Piatra Neamț – Vârstnicii izolați vor fi vizitați de asistenți sociali și polițiști locali, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPersoanele vârstnice vor fi vizitate acasă de echipe mixte formate din personalul Direcției de Asistență Socială și Poliție Locală, care se vor ocupa și de eprsoanele aflate în carantină și izolare: „Direcția de Asistență Socială Piatra-Neamț va contacta în continuare, zilnic, telefonic persoanele care sunt izolate în centrul de carantină pentru a le afla nevoile. Tot prin Direcția de Asistență Socială Piatra-Neamț se vor furniza persoanelor care sunt izolate în centrul de carantină materiale de igienă personală si alte tipuri de materiale, în fucție de necesități. Primăria Piatra-Neamț va trimite echipe mixte, formate din personal de la Direcția de Asistență Socială Piatra-Neamț și Poliția Locală, la domiciliul persoanelor vârstnice din oraș pentru a verifica starea de sănătate, precum și necesarul de medicamente și alimente”, a declarat primarul Dragoș Chitic, care a adăugat că până la ora 13.30 în municipiul Piatra Neamț nu există nici o persoană confirmată cu infecție prin coronavirus.

Dezinfecția la locurile de joacă va continua, pe timp de noapte, la fel Piața Agroalimentară Centrală și piețele de cartier, Sala Polivalentă, Stadionul Municipal și Forum Center. „Fac un apel la populația orașului să-și păstreze calmul, să aibă un comportament rațional, să înțeleagă că aceste măsuri ne protejează pe toți, previn și limitează o posibilă infectare a cetățenilor orașului nostru cu noul coronavirus. De asemenea, reamintesc faptul că masurile de igienă personală și regulile stabilite pentru evitarea infectării cu noul coronavirus sunt cea mai bună soluție de evitare a infectării”, a adăugat primarul Dragoș Chitic. (C.I.)

Articolul precedentIPJ Neamț – O singură zi pentru relații publice la Serviciul Arme
Articolul următorLudovic Orban desemnat pentru fotoliul de premier