Gestionarea îmbolnăvirilor cu coronavirus a trecut, de astăzi, 23 martie, într-o nouă etapă. Fiindcă numărul pacienților confirmați este în creștere, în toată regiunea Moldovei, cazurile cu forme ușoare și medii de boală nu mai sunt trimise la centrul regional de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Acești pacienți vor fi tratați la două spitale din județul Neamț, care au secții de specialitate și au fost desemnate de Direcția de Sănătate Publică Neamț să preia pacienții. Este vorba de Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și Spitalul Municipal de Urgență Roman.  „Cazurile care mai apar, începând de astăzi, pacienți cu forme medii și ușoare, rămân pentru internare și tratament la nivelul județului. Unitățile desemnate sunt spitalul județean de la Piatra Neamț și spitalul de la Roman”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț.

Până acum, spitalul județean a pregătit secția Boli Infecțioase, care funcționează într-un pavilion separat și dispune de 50 de paturi. „Din analiză făcută în ultimele zile, reorganizăm compartimentul de Neurochirurgie de la etajul III din pavilionul nou. Pregătim spațiul pentru preluarea bolnavilor care vor rămâne internați la noi și pe care nu-i mai trimitem la clinica din Iași. Deocamdată, am identificat acest spațiu, trebuie să-l pregătim, să-l amenajăm și urmează să mai găsim și alte soluții, să fim pregătiți”, a declarat Toader Mocanu, managerul interimar al spitalului județean. În compartimentul Neurochirurgie sunt disponibile 8 paturi.

La Spitalul Municipal de Urgență Roman, situația actuală înseamnă 29 de paturi disponibile în secția Boli Infecțioase și găsirea unui spațiu suplimentar, separat de alte circuite medicale. Dr. Maria Andrici, managerul spitalului, ne-a declarat că se discută această reorganizare și pregătire pentru internarea pacienților care vor apărea. (C.I.)