pietricica turism

romanul in aparare

HCM Roman a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru noul sezon. Pentru ultimul test, tehnicianul Florentin Pera a preferat un adversar de calibru, dat fiind că primul meci oficial va fi cel din Supercupă, contra campioanei HCM Baia Mare, astfel că romașcancele s-au deplasat miercuri, 20 august, la Brașov, pentru amicalul împotriva vicecampioanei Corona. Echipa gazdă a obținut victoria cu 29-26, după ce la pauză romașcancele conduceau cu 19-15. Au fost două reprize diferite, în care HCM Roman a rătat ca o echipă puternică în primul ”mitan”, în timp ce repriza a doua a fost caracterizată prin nesincronizări în apărare și ratări incredibile.

Florentin Pera da indicatii

“A fost un meci foarte util, cu o primă parte foarte bună pentru noi, pe ambele faze ale jocului, cu o dominare clară. De aceea, am şi condus de la un capăt la celălalt în partea întâi. În partea secundă am făcut schimbări în formula de joc, dar nu acesta a fost motivul din care am pierdut. Am ratat foarte mult, 10 ocazii clare din postură de unu la unu cu portarul. În această situaţie, o echipă de valoare precum cea din Braşov te pedepseşte. Am folosit aproape toate jucătoarele şi mai multe formule de joc. M-a nemulţumit concentrarea la finalizare şi nesincronizările din apărare, pe fondul cărora am primit goluri uşoare. Totuşi, a fost un test util, un joc bun, în mare parte, prin care ne-am ridicat la nivelul adversarei. Ne-a interesat jocul şi nu arbitrajul sau scorul. Sperăm ca, până la meciul din Supercupă, să eliminăm greşelile, să avem mai multă responsabilitate la finalizare şi agresivitate în apărare. Intrăm în linie dreaptă cu pregătirea propriu-zisă a jocului cu Baia Mare, dar şi a startului de campionat, cu antrenamente zilnice, fără pauză. Va fi dificil, întrucât vom avea de disputat 7 partide în septembrie. Este important că avem lotul valid”, a afirmat Florentin Pera.

Pentru HCM Roman au jucat: Vişan, Polocoşer, Timoshenkova (portari), Stoleru (6 goluri), Agrigoroaei (4), Băbeanu (4), Iuganu (4), Toskovic (3) Chitacu (1), Horobeţ (1), Druţu (1), Mihalschi, Crap. Nu au evoluat Genkova (accidentată), Cîlici, Vîlcu şi Caramalău. În precedentele partide din inter-sezon, HCM Roman a obţinut victorii pe linie, la scoruri confortabile: 44-15 cu HCF Piatra Neamţ, 49-12 cu Știinţa Bacău, 38-20 cu HCM Buzău, 28-9 cu Măgura Cisnădie, 29-20 cu CSM Slobozia, 32-25 cu ZORK Jagodina (Serbia). (M. STOIAN)