Un copil de aproape trei ani, din Stejaru, comuna Farcașa, a fost victima unui accident casnic grav, în după-amiaza de ieri, 5 decembrie, când a căzut cu fundul într-o oală mare, în care se afla mâncarea pentru porci, abia luată de pe foc.

El a suferit arsuri grave, de gradele II și III, pe aproape 30% din suprafața corpului. Familia a chemat ambulanța, care l-a preluat și l-a dus, inițial, la Spitalul Bicaz, după care a fost transferat la Spitalul Județean Neamț.

Având în vedere gravitatea cazului, medicii au luat decizia de a-l trimite la un spital de specialitate din București, numai că, în timpul transportului, pacientul a intrat în stop cardio-respirator. În aceste condiții, după începerea manevrelor de resuscitare, a fost predat la cea mai apropiată unitate spitalicească, respectiv Spitalul Județean de Urgență Buzău. În momentul când a fost predat, copilului încă i se făceau manevre, însă, din nefericire, acestea nu au reușit și, la UPU, i s-a declarat decesul.

Având în vedere circumstanțele, polițiștii din comună vor face cercetările de rigoare în vederea deschiderii unui dosar penal pentru ucidere din culpă. (ZCH News)