0:00

Copiii, învăţaţi cum să nu devină victime în vacanţă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Polițiștii de prevenire în parteneriat cu voluntarii care activează în cadrul fundaţiei  ”Solidaritate și Speranță” Săvinești, au programat mai multe activităţi împreună cu copiii aflaţi în tabăra „Aripi de înger”. Ultima a avut loc în ziua de 24 iulie, sub sloganul „Atenţie la neatenţie”, când copiii au fost informaţi cu privire la măsurile de siguranţă pe care trebuie să le ia pentru a nu deveni victime în timpul vacanţei de vară. S-a discutat atât despre accidente de circulaţie, cât şi despre infracţiuni cu violenţă şi tentaţiile nesănătoase ale internetului, iar elevii au urmărit filme şi materiale informative pe marginea acestor subiecte, după care au primit orare şcolare, flyere şi pliante cu recomandări utile.

Copiii, învăţaţi cum să nu devină victime în vacanţă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Tot în scopul de a-i feri pe elevi de pericole, săptămâna trecută, poliţiştii de la Compartimentul de Prevenire a Criminalităţii au avut acţiuni pe linia prevenirii delincvenței juvenile și a victimizării copiilor aflați în taberele școlare din județul Neamț. Activitățile s-au desfășurat la Biblioteca “G.T. Kirileanu”, Centrul de agrement ”Cozla”, din Piatra Neamț şi fundația “Solidaritate și Speranță” Săvinești. Tot la Biblioteca Judeţeană s-au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii violenței în rândul copiilor și a prevenirii accidentelor rutiere. Participanţii au creat diverse mesaje de prevenire pentru perioada vacanței şi au primit legitimații de ”Polițist pentru o zi”, baloane și pliante cu recomandări preventive.

De asemenea, cei 45 de liceeni din judeţul Teleorman, aflaţi în Centrul de agrement ”Cozla” au primit recomandări pentru a nu deveni victime ale  infracțiunilor de furt şi tâlhărie sau victime ale accidentelor  rutiere. Poliţiştii le-au explicat şi riscurile la care se expun în cazul consumului de alcool sau alegerii unor anturaje nepotrivite. (C. MIRCEA)

Articolul precedent… pe scurt …
Articolul următorVreme caldă, dar instabilă