Un grup de 50 de copii din mai multe de centre de plasament din județul Neamț, aflate în subordinea DGASPC Neamț, se vor bucura de câteva zile de binemeritată vacanță, ei urmând a pleca la începutul săptămânii viitoare într-o tabară la Oglinzi, lângă Târgu Neamț. Copiii, împreună cu 5 însoțitori, vor beneficia de tabăra gratuită în perioada 6-11 iulie, acest lucru fiind posibil ca urmare a colaborării cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț, care organizează anual astfel de tabere sociale. Pentru acest an, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului i-au fost oferite 70 de locuri, 50 în tabăra de la Oglinzi, iar alte 20 pentru tabăra de la Eforie Sud, ce va avea loc la finele lunii iulie. Aceste locuri sunt destinate copiilor din sistemul de protecție precum și celor cu dizabilități ori nevoi speciale.

tabereAstfel de activități se organizează an de an și reprezintă o oportunitate pentru copiii care nu au parte de sprijinul unei familii, ori care au tot felul de probleme medicale sau sociale, de a beneficia de câteva zile de distracție, de a învăța lucruri noi, dar și de a socializa cu copii din toată țara. Pot merge în astfel de tabere copii de orice vârstă, singura condiție impusă fiind aceea de a avea rezultate bune la învățătură și la purtare.

Taberele reprezintă, pentru mulți dintre copii, ocazia de a merge pentru prima dată în vacanță. Este o recompensă pe care o merită din plin și care, cu siguranță, îi va ambiționa și mai mult pe viitor. Suntem fericiți că putem să facem o bucurie acestor copii, care, din păcate, au fost supuși de la vârste foarte fragede încercărilor vieții. Sperăm că vor veni din vacanță mai fericiți, mai optimiști și cu încredere în viitor”, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

Proiectul prin care se organizează astfel de tabere este derulat de Ministerul Tineretului și Sportului, prin intermediul Directiei Județene de Sport și Tineret, în parteneriat cu DGASPC Neamț.

(sursa: DGASPC Neamț)