accident copil 02Doi copii, o fetiţă de 11 ani şi un băiat de 12 ani, au fost victime ale unor accidente grave de circulaţie, luni, 14 decembrie, în judeţul Bacău.

Primul eveniment s-a produs la ora 14:00, pe str. Pictor Theodor Aman, din municipiul Bacău. “Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că un bărbat de 44 de ani, care conducea un autoturism pe strada Pictor Theodor Aman, la intersecția cu strada Progresului, a surprins şi accidentat o minoră de 11 ani, care traversa strada prin loc nepermis și fără să se asigure. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ”, potrivit comunicatului de presă al IPJ Bacău.

Minora a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Bacău, pentru îngrijiri medicale și a rămas internată. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

accident copilAl doilea eveniment s-a produs la ora 20:00 în comuna Racova. “Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că un bărbat de 47 de ani, care conducea un atelaj hipo tractat de un cal, pe DJ 159 Racova, pe podul de peste canalul de fugă al râului Bistriţa, a pierdut controlul atelajului, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism, ce era condus regulamentar de un bărbat de 28 de ani. În urma evenimentului rutier, un minor de 12 ani, pasager în atelajul hipo, a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Bacău pentru îngrijiri medicale și a rămas internat. Atât conducătorul auto, cât și conducătorul atelajului hipo au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ pentru conducătorul auto și 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul atelajului hipo”, potrivit aceluiaşi comunicat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. (ZCH NEWS)