pietricica turism

Un angajat al Poliției locale Piatra-Neamț a fost prins beat la volan, în seara de 2 aprilie. Omul rula cu mașina personală, liniștit și euforic, pe strada 9 Mai, deși avea pană la una din anvelope. Aspectul, cu totul neînsemnat pentru șofer, a fost observat de un echipaj de poliție rutieră, care a trebuit să depună eforturi până ce conducătorul auto a realizat că lui i se adresează și a oprit într-un târziu.

”Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 61 de ani, din Piatra-Neamț a fost testat și avea o concentrație de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat agentul șef adjunct Robert Costân, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Polițiștii l-au condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei”.

Bărbatul în cauză lucrează la Poliția locală Piatra-Neamț, dar nu are statutul de polițist local, ci face parte din categoria personalului contractual. I s-a întocmit dosar penal.
Ultimul caz de acest gen, în care protagonistul a fost un polițist local care urma să intre în tură și se afla la volanul mașinii de serviciu, deși avea o concentrație de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, s-a petrecut în dimineața de 21 decembrie 2018. Adică în postul Crăciunului. Era aproape firesc ca și în Postul Paștelui să fie păstrată ”tradiția”. Teoretic, pentru astfel de abateri care, dincolo de glumă, chiar pun în pericol siguranța traficului, protagoniștii ar trebui sancționați și la locul de muncă. Practic, după cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al Poliției locale Piatra-Neamț, ”cercetarea disciplinară a fost suspendată, din motive medicale”. Absolut colegial și uman!

C.M.