0:00

Cinci comercianți din Neamț au fost sancționați de inspectorii sanitar-veterinari pentru mizeria din magazine. Ultimele controale au vizat verificarea tocmai a modului în care ouăle provenite din comerțul intracomunitar sunt manevrate, până la cumpărător, în condiții de igienă și cu respectarea normelor sanitar-veterinare. Nereguli au fost găsite doar la comercianți, depozite pentru livrarea directă a ouălor din UE neexistând în județul Neamț.

Control la ouăle intracomunitare, comercianți amendați, ZCH NEWS - sursa ta de informații„S-au efectuat 35 de controale în unități de comercializare a ouălor și pentru neconformitățile constatate s-au aplicat 3 avertismente și 2 amenzi contravenționale în valoare de 4.000 lei pentru nereguli privind condițiile de igienă, conform regulamentului 882/2004/CE”, a declarat dr. Sorin Ulea, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț.

Cu alte cuvinte, nu au fost probleme cu ouăle, în sine, ci condițiile în care comercianții le păstrează în magazine nu sunt cele impuse de norme în ce privește respectarea curățeniei și a temperaturii. (C.I.)

Articolul precedentNușa Chiriac, administratorul Hotelului Roman şi fostul director al Romconstruct condamnați la închisoare cu executare
Articolul următorȘi-a spart capul, după o cădere de la doi metri
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.