elevi smecheri politie_resizePe parcursul întregii săptămâni în curs, poliţişti de ordine publică, însoţiţi de colegii lor de la poliţia de proximitate şi de cei de la prevenire au în plan controale ţintite în barurile din preajma unităţilor de învăţământ. Activităţile sunt programate pe zile, aşa încât să acopere toate localităţile în care sunt licee, în conformitate cu „planul naţional comun de acţiune cadru derulat la nivel județean pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ”. În vreme ce poliţiştii de prevenire le-au explicat elevilor aflaţi la cursuri cum să procedeze ca să nu devină victime sau autori de infracţiuni, agenţii de ordine publică au legitimat tinerii pe care i-au găsit prin barurile din apropierea liceelor din Piatra-Neamţ, Roman şi din preajma oraşului Târgu Neamţ. În timpul celor 45 de controale, „polițiștii au legitimat 142 de persoane și au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, după cum a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. În urma acestor activități, au fost întocmite 11 informări cu privire la aspectele constatate, ce au fost transmise unităților de învățământ. Asta nu înseamnă că doar 11 elevi chiuleau, ci că fiecare informare cuprindea un adevărat tabel cu nume de adolescenţi mai tentaţi să stea la crâşmă decât la şcoală. (C.M.)

Articolul precedentHoţ matinal prins când ieşea cu banii din firmă
Articolul următorPNL Neamț a lansat Pactul pentru dezvoltarea Marii Familii Romașcane
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Sunt curioasa daca au fost amendati si patronii/angajatii barurilor din zona scolilor si liceelor care vand (de zeci de ani) alcool si tigari elevilor?!

  2. Sa vedeti, ce e la barul de langa autogara Mega Travel!!! Pe terasa cu pricina sunt macar 7-10 elevi intre orele 7.30-9.00! Oare nu au ore?! Si ma mai intreb ceva: parinti care sa ii controleze din cand in cand, au?!

Comments are closed.