0:00

Controale la balastiere după dosarul Epaca, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă ce au descoperit că firma Epaca Grup din Gherăieşti a extras un adevărat munte de balastru – 15.000 de mc- din albia minoră a râului Moldova, poliţiştii nemţeni au organizat controale la transporturile de balastru.

Ieri, 23 iunie, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Rutier şi Serviciului de Ordine Publică din IPJ Neamț au verificat transporturile de agregate minerale, în Roman, Târgu-Neamţ şi localitățile limitrofe.

„Au fost efectuate controale asupra a 20 autospeciale care transportau agregate minerale. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 214.500 lei”, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

10 sancțiuni au fost aplicate pentru abateri legate de documentele ce însoţesc acest tip de transporturi.

În aceeaşi ordine de idei, administratorul firmei Edaca Grup SRL din Gherăieşti, un bărbat în vârstă de 33 de ani, urmează să fie judecat pentru extragerea unei cantităţi de 15.000 mc de balastru din albia minoră a râului Moldova, în comuna Gherăieşti. Prejudiciul estimat, în valoare de aproape 700.000 de lei a fost recuperat integral, prin instituirea sechestrului asigurator asupra a 18 autovehicule din dotarea firmei.

Poliţiştii au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a acestuia, dosarul fiind sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman.

„Din cercetări, a reieşit că, în cursul lunii noiembire 2020, societatea comercială ar fi extras agregate minerale din albia minoră a râului Moldova, fără a deţine documente legale, agregatele care ar fi fost transportate în incinta staţiei de sortare a societăţii.

În urma cercetării efectuate la faţa locului , au fost identificate un număr de 6 perimetre din care au fost extrase agregate minerale.

Totodată administratorul societăţii a prezentat organelor de cercetare penală mai multe avize de însoţire a mărfurilor care atestau, în mod nereal, că utilajele societăţii ar fi extras agregate minerale din perimetrul atribuit unei unităţi administrativ teritoriale, în baza unui contract de prestări servicii”, precizează subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Angela Croitoru

Articolul precedentFOTO. Târgu Neamț: O femeie lovită mortal de un taxi
Articolul următorDSP Neamț dată în judecată de 30 de angajați
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.