0:00

Controale ITM Neamț la balastiere și în șantiere, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInspectorii de muncă nemțeni au început controalele la firmele de construcții și la firmele care au activitate de minerit la suprafață.

17 agenți economici din domeniul construcții din județul Neamț au fost înștiințați, în luna martie, că vor fi verificați. Echipele de control ale ITM Neamț au verificat 5 balastiere și au dat o amendă de 4.000 lei unui agent economic care nu a respectat normele de protecția muncii. „În cadrul acestei campanii, în luna martie, au fost verificaţi 5 angajatori. Pentru încălcarea legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost dispuse 5 măsuri de remediere a neconformităţilor constatate şi au fost aplicate un număr de 4 sancţiuni contravenţionale (1 amendă de 4.000 lei şi 4 avertismente contravenţionale). Amenda a fost dată unui angajator pentru lipsa apărătorilor la benzile rulante de la o instalație”, a declarat jr. Ioan Popescu, șeful ITM Neamț.

Controalele la constructori au început din luna aprilie și se vor încheia pe 6 decembrie 2021, iar la balastiere se vor finaliza în octombrie 2021. Ambele acțiuni fac parte din programul național al Inspecției Muncii.

C.I.

Articolul precedentRată Covid în scădere în municipiile Piatra-Neamț și Roman
Articolul următorBaroul Neamț și dosarul „Ferma Băneasa”: „Efecte grave asupra profesiei de avocat, asupra justiției și a statului de drept”