0:00

Controale ample în firme pe zonele cu risc ridicat de evaziune fiscală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPreşedintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuş, anunţa zilele trecute controale ample în întreaga ţară, în toate zonele cu risc de evaziune fiscală. Acesta anunţă, de asemenea, că pune la dispoziţia celor verificaţi un număr de telefon (0723.568.179) al cabinetului propriu unde pot fi semnalate eventualele abuzuri din partea personalului de control.

„Îmi asum misiunea de a demonstra că ANAF este un partener al contribuabililor onești, că această instituție merită încrederea și respectul cetățenilor, dar și că vom lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale. În acest sens, vreau să vă anunţ că în următoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune“, declară Lucian Ovidiu Heiuş într-un comunicat de presă de duminică, 15 mai, postat pe site-ul instituţiei.

Acesta afirmă că plata taxelor şi impozitelor este un act de responsabilitate pentru toată lumea, de la marile corporaţii, la micii întreprinzători şi persoanele fizice. Un grad mare de colectare înseamnă un buget naţional sănătos care poate acoperi cu uşurinţă toate nevoile de funcţionare ale statului şi enumeră trei cele mai importante: educaţia, sănătatea şi infrastructura.

„În același timp, vă promit că nu voi tolera niciun fel de abuz din partea organelor de control! Nu voi accepta ca imaginea acestei instituţii să fie murdărită de o mână de oameni care și-au pierdut reperele morale!“ afirmă Heiuş care pune un număr de telefon mobil la dispoziţia celor care consideră că, pe parcursul controalelor care urmează, au fost nedreptăţiţi în vreun fel sau că s-a comis vreun abuz.

Angela Croitoru

Articolul precedentGeorge Lazăr, președinte PNL Neamț: „Primăriile nemțene pot solicita în continuare fonduri prin PNRR”
Articolul următorUn şofer beat s-a răsturnat cu maşina lângă Almaş
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.