tren cfrÎn perioada 21 – 23 august 2015, la nivelul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași a fost organizată o acţiune cu efective mărite pentru verificarea modului de asigurare a pazei obiectivelor, menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă, prevenirea şi combaterea comerțului ilicit și ambulant, a contrabandei cu țigări și prevenirea și combaterea călătoriilor frauduloase în trenurile de călători şi în staţiile de cale ferată aflate pe raza de responsabilitate a Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași.

La acțiune au participat 16 polițiști de la Transporturi, care au patrulat 32 de trenuri de călători și 16 stații C.F., fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale, dintre care 5 la Legea 61/1991, 2 conform HG 203/1994, 4 pentru alte abateri, în valoare 1830 lei. A fost constatată o infracțiune de natură judiciară.

Spre exemplu,  la data de 22 august 2015, la ora 20:30, polițiștii din cadrul  S.R.P.T. Iași, întimp ce patrulau trenul IR  Iași – Timișoara, au prins în flagrant un bărbat de 43 ani, din orașul Podu Iloaiei, care a sustras un telefon mobil unei femei, cauzându-i un prejudiciu de 100 lei. Telefonul a fost recuperat și predat părții vătămate. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă prev. și ped. de art. 228, alin. 1, art. 229, alin 1, lit. ,,a”  dinCodul Penal. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a  bănuitului. (Compartimentul de Relaţii Publice al IPJ Iaşi)

Articolul precedentFC Ceahlăul începe campionatul cu salarii restante!
Articolul următorOAMENII TIMPULUI, lansări la Vaslui şi Bacău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.