0:00

Controale ale Poliției la transportatorii de persoane, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIeri, 10 octombrie, polițiștii rutieri din Neamț, au verificat în trafic transportatorii de persoane, inclusiv microbuzele pentru transportul şcolar, cu precădere în zonele cu risc ridicat de accidente.

Scopul acţiunii a fost prevenirea implicării autobuzelor şi microbuzelor în accidente rutiere grave.

Controalele au vizat respectarea de către şoferi a perioadelor de conducere şi a celor de odihnă, verificarea metrologică a aparaturii tahograf, legalitatea tipului de transport potrivit autorizaţiilor, verificarea altor documente necesare și obligatoriu să fie deținute la bordul autovehiculelor rutiere destinate transportului de persoane. Totodată, au fost verificate respectarea traseului şi a orarelor, cu opririle aferente, conform licențelor de traseu, respectarea capacității maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane, a numărului maxim de locuri pe scaune, prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, fată de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

Controale ale Poliției la transportatorii de persoane, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Polițiștii au controlat peste 100 de vehicule, dintre care peste 40 de vehicule destinate transportului de persoane și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, prevăzute de O.U.G. 195/2002, în valoare de 2.050 de lei. A fost acordată o atenție sporita față de starea psiho-fizică a șoferilor și testarea alcoolscop a tuturor conducătorilor auto. 

Aceste acțiuni vor continua în scopul prevenirii și combaterii oricăror abateri de la respectarea normelor legale privind siguranța și legalitatea acestui tip de transport”, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Angela Croitoru

Foto: IPJ Neamț

Articolul precedentFOTO – Ăsta noroc! Au căzut cu maşina în pârâu, dar nu au păţit nimic
Articolul următorAccident cu o căruță nesemnalizată
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.