iasi contrabanda 01Procurorii DIICOT Iași, împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul ITPF Iași și ai DGA Iași, au efectuat, miercuri, 28 octombrie, 47 de percheziții domiciliare, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat transfrontalier, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015, inculpații Isacov Alexandru și Mihalciuc Adrian au inițiat și constituit pe raza județului Iași un grup infracțional organizat specializat în contrabanda cu țigarete. Din probele administrate în cauză a rezultat că grupul infracțional era structurat pe mai multe paliere, astfel:

* S-a reținut că inculpatul Isacov Alexandru, liderul grupului, a fost furnizorul țigaretelor de pe teritoriul Republicii Moldova, precum și cel care a relaționat cu beneficiarii țigaretelor de pe teritoriul României cu privire la cantitățile ce urmau a fi livrate precum și sumele de bani pe care obținea de la aceștia.

* Nivelul al doilea era constituit din beneficiarii cantităților de țigări, pe care le achiziționau de la inculpatul Isacov Alexandru, în urma înțelegerii prealabile cu acesta și care le distribuiau ulterior pe piața neagră din județul Iași.

* Nivelul al treilea era constituit din cetățeni români, care domiciliază în zona de frontieră a României cu Republica Moldova și care relaționau direct cu inculpatul Isacov Alexandru, pentru organizarea și săvârșirea actelor de contrabandă. S-a reținut că o parte dintre membrii grupării primeau de la inculpatul Isacov Alexandru coletele cu țigarete, după ce erau introduse fraudulos în România, din Republica Moldova.

* Nivelul al patrulea era constituit din persoane racolate de către membrii grupului pentru a transporta, din zona localităților de frontieră, în municipiul Iași sau în alte locuri de depozitare, țigaretele provenite din contrabandă sau pentru a supraveghea itinerariile de deplasare, contra unor sume de bani”, detaliază DIICOT, într-un comunicat de presă.

Imagini filmate de la acţiune, AICI.

Procurorii au mai stabilit că, în perioada iunie – octombrie 2015, membrii grupului au introdus fraudulos în țară, din Republica Moldova, peste 126.000 pachete cu țigarete, din care a fost reţinută în vederea confiscării cantitatea de 31.112 pachete țigări.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost găsite și ridicate/indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor: 21.139 pachete ţigări de diferite mărci, 8 autovehicule de lux (Mercedes ML, Mercedes Vito, Mazda 323 etc) în valoare totală de aproximativ 321.324 lei, importante sume de bani, în lei și valută, arme albe, zeci de aparate telefonice și cartele românești și alte obiecte/înscrisuri utile cauzei. Valoarea prejudiciului produs bugetului de stat este de peste 320.000 euro.

Procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea a 10 inculpați, urmând a fi sesizat Tribunalul Iași cu propunere de arestare preventivă. (ZCH NEWS)

Articolul precedentStimaţi târgnemţeni, ghiciţi? Se întrerupe din nou!
Articolul următorMassone şi-a amintit că e jupân şi schimbă antrenorul!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.