pietricica turism

tigari-moldoveni-02Anul a început prost pentru o femeie de 55 de ani, care vindea țigări din Republica Moldova în Piața Bistrița din Piatra-Neamț și, în după-amiaza de 3 ianuarie, a fost prinsă de polițiști.

”În urma controlului efectuat au fost identificate 244 de ţigarete, diferite mărci, care au fost ridicate în vederea confiscării”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

”De asemenea a fost ridicată şi suma de 10 lei, provenită din comercializarea unui pachet de ţigări către un minor. Polițiștii au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia prevăzută şi pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea 86/2006”.

În afară de faptul că s-a ales cu dosar penal, femeia a fost amendată pentru că n-a respectat Legea 349/2002, prin care se interzice vânzarea produselor din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani. (C.M.)