0:00

Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț oferă publicului iubitor de folclor două zile de sărbătoare. Pe 20 și 21 ianuarie pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra Neamț au loc două concerte din stagiunea folclorică 2024. În prima zi de week-end, de la ora 17:00 are loc spectacolul intitulat „Cu lăutarii după mine”, susținut de Taraful Constantin Lătărețu, artistul protagonist fiind urmaș al celei care a fost denumită Privighetoarea Gorjului, Maria Lătărețu.

Constantin Lătărețu și Vasilica Tătaru, în concert la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Duminică, 21 ianuarie, tot de la ora 17:00, va evolua Ansamblul folcloric „Floricică de la munte”, care va prezenta publicului cel mai recent album realizat de muzicienii orchestrei intitulat „Cântecele Neam(Ț)ului”. Evenimentul are un invitat special, apreciata interpretă a folclorului moldovenesc Vasilica Tătaru, care va prezenta un program muzical inedit pentru repertoriul ei de până acum.

Pentru a readuce în atenția iubitorilor de folclor o fărâmă din istoria acestui colectiv și a repertoriului însușit, a apărut ideea acestui important proiect de reconstituire muzicală – Albumul „Cântecele Neam(Ț)ului”. Materialul muzical imprimat de Ansamblului folcloric „Floricică de la munte” a fost atent selectat de instrumentiștii orchestrei din folclorul vechi al zonei, la care au fost adăugate creații muzicale proprii”, anunță Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț

Intrarea la spectacol se face pe bază de bilet, în valoare de 20 de lei, ce poate fi achiziționat de la Secretariatele Centrului și Casei de Cultură, telefon 0233/214.026 și 0233/215.278.

(G.S.)

Articolul precedentSănătatea – următorul domeniu strategic amenințat de grevă
Articolul următorPiatra-Neamţ: Noi locuri de parcare, parcometre solare şi centrală de telefonie la Parking
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.