pietricica turism

20160225_164935Consiliului Local din Comuna Vânători-Neamț s-a întrunit la sfârșitul săptămânii trecute la Centrul Social-Cultural Mihail Sadoveanu din localitate. Primarul Adriana Petrariu și consilierii locali au dezbătut o serie largă de probleme ale comunității.

Prima pe ordinea de zi a fost problema țiganilor care cerșesc în comună și în Târgu Neamț. „Cu problema romilor cerșetori mă lupt de aproximativ 30 de ani. Îi fugărim, dar revin. Soluția este instituționalizarea, dar mai trebuie să și vrea. Ar trebuie să facem o grădiniță pentru copiii romi, să-i facem să înțeleagă că trebuie să se integreze în comunitate. Din păcate, sunt anumite persoane de etnie romă care nu fac altceva toată ziua decât să cerșească. Poliția Locală a făcut raiduri prin comună și prin oraș. Dar fenomenul există și la Piatra Neamț și la București, este un fenomen în toată țara cu problema romilor cerșetori. Degeaba le dăm amenzi, pentru că nu le plătesc și ne încărcăm tot noi la bugetul local cu amenzi neîncasate”, a spus primarul Adriana Petrariu.

Opoziția din Consiliul Local, profitând de prezența presei, a ieșit la rampă acuzând Poliția Locală că își ia banii degeaba în privința combaterii cerșetoriei: „Poliția Comunitară își ia banii degeaba. Se țin de mână pe stradă ca să nu cadă jos”, a intervenit un consilier de la PNL.

La finalul ședinței, primarul Adriana Petrariu a ținut să informeze Consiliul Local despre ultimele noutăți în materie de proiecte care pot fi accesate prin GAL Ținutul Zimbrului și stadiul lucrărilor la noul sediu al primăriei: „A avut loc o întâlnire cu membrii GAL Ținutul Zimbrului și s-au dezbătut mai multe propuneri pentru noua sesiune de proiecte depuse pe GAL. S-au strâns o serie de propuneri din mediul turistic, economic, propuneri de la diferite primării, în așa fel încât pe strategie să fie prinsă pe fiecare măsură, măcar două submăsuri, astfel încât banii să nu fie pierduți. La ședința Consiliului Director banii pe proiecte vor fi alocați în funcție de numărul de locuitori. O să fie 70% bani alocați pentru mediu privat și 30% pentru UAT-uri, urmând ca în momentul când o să se aloce bani să fie licitații de proiecte exact cum se procedează la un organism de alocare a banilor europeni. În continuare se execută lucrări la cele două obiective , respectiv Primăria Vânători-Neamț și Grădinița cu Program Prelungit din cadrul Liceului Tehnologic. Au fost solicitate toate avizele în vederea obținerii avizului ISU, având în vedere că proiectarea a fost făcută cu mulți ani în urmă, iar normele de reglementare ISU s-au reînnoit și spreăm să obținem și autorizare de funcționare”.

Primarul a ținut să amintească și de activitatea la nivelul Asociației Comunelor din România:„Săptămâna trecută am participat la o întâlnire a Asociațiilor Comunelor ce s-a desfășurat la București unde a participat și domnul Prim-Ministru Dacian Cioloș, alături de ceilalți miniștri de resort și fiecare primar și-a exprimat problemele cu care se confruntă, urmând ca după consultări și inițiative legislative să primim și noi răspunsuri. Am participat și la o instruire pentru tichetele sociale acordate copiilor ce provin din familii nevoiașe și trebuie să facem tot posibilul să refolosim grădinița din Ungureni pentru copii”.

 

C.T. STURZU

1 COMENTARIU

 1. La sedinta ACOR primarii au zbierat la Ciolos ca vor pensii speciale.
  „Dar la parlament de unde au bani? Parlamentarii de ce au primit?”, au strigat primarii, nelăsându-l pe şeful Guvernului să vorbească.
  Cu greu, Cioloş a explicat că la Parlament este altă sursă de finanţare pentru pensiile seciale şi nu a avut Guvernul un cuvânt de spus.
  Primarii au început din nou să ţipe şi, în vacarmul creat, Cioloş le-a promis că „dacă anul viitor va fi prevăzut buget pentru această pensie, anul viitor pot fi pensii şi pentru primari”.
  Asadar, asta e grija alesilor, de asta s-au si dus.
  http://www.b1.ro/stiri/economic/ciolos-le-a-spus-primarilor-ca-nu-sunt-bani-la-buget-astfel-in

Comments are closed.