cj exterior 01Cine va face parte, până la urmă, din Consiliul Județean Neamț?

După cele două etape de repartizare a mandatelor putem spune că, la final, Consiliul Județean Neamț va avea 17 consilieri PSD, 14 PNL, doi ALDE și doi PMP. Potrivit listelor depuse de partide, avem niște nume, dar ele sigur vor suferi modificări, deoarece pe liste avem deputați și primari care au câștigat în localitățile lor.

Primii 17 din alianța PSD-UNPR de pe lista propusă pentru Consiliul Județean Neamț sunt: Ionel Arsene (susținut ca președinte), Ioan Munteanu, Emilia Arcan, Liviu Harbuz, Florentina Vasiliu-Moise, Georgeta Luminița Vîrlan, Ciprian Constantin Șerban, Dan Manoliu, Gheorghe Oprea, Vasilică Harpa, Nicolae Sălăgean, Mădălina Veronica Ciubotaru, Oana Gianina Bulai, Dănuț Andrușcă, Vasile Murariu, Dan Vasile Constantin și Eduard Corduneanu. Aceasta este lista care a primit votul nemțenilor. Că i-au dorit sau nu pe aceștia consilieri județeni, alegătorii i-au votat, doar că lista nu rămâne definitivă, deci nici opțiunea nemțenilor nu este bătută în cuie.

Ioan Munteanu și Liviu Harbuz sunt deputați și s-ar putea să nu renunțe la deputăție pentru Consiliul Județean. Vasilică Harpa Nicolae Sălăgean au fost aleși primari, așa că lasă și ei libere fotoliile de consilieri județeni. În rest, nu ne putem pronunța, pentru că nu știm ce va vrea fiecare, dar, la o simplă privire, cel puțin patru locuri rămân vacante. Și atunci se apelează la supleanții din alianța PSD-UNPR: Adrian Bourceanu, Vasile Nica, Ionel Ciubotaru și Valeria Dascălu. Cum Ionel Ciubotaru și Valeria Dascălu au câștigat alegerile în localitățile lor, pe listă vor intra alți supleanți. Îl vom regăsi pe veșnicul activist de partid Neculai Pușcașu, căruia i se va alătura Olga Nistor. Tot la PSD putem asista la renunțarea la mandat a doamnei Luminița Vârlan, mult mai apropriată de Consiliul local Piatra Neamț, caz în care urcă un alt veteran din Consiliul Județean, Gabriel Dan Pavăl.

Primii trei liberali de pe listă, înlocuiți

PNL a obținut 14 mandate de consilier județean: Corneliu Mugurel Cozmanciuc, Laurențiu Dan Leoreanu, Dragoș Victor Chitic, Traian Humulescu, Constantin Cristian Tapalagă, Florin Adrian Hopșa, Gabriela Banu, Elena Monica Anton, Dumitru Acatrinei, Lucian Florin Pelepco, Marius Mihai Nechita, Gabriel Lucaci, Ioan Doinel Boca și Valentin Constantin Stavarache. Mugur Cozmanciuc e deputat, deci e incertă rămânerea sa la CJ Neamț, iar următorii doi sunt noii primari din Roman și Piatra Neamț. Drept urmare, și la PNL, cel puțin trei posturi de consilieri vor fi ocupate de supleanți: Gheorghe Triboi, Mircea Ciudin și Ștefan Grațian Iacob.

ALDE și PMP, câte doi consilieri județeni

Primii doi de pe lista ALDE sunt Ion Asaftei și Mihai Alexandru, iar dacă aceștia nu-și vor dori funcțiile, urcă în CJ Constantin Iacoban și Marius Ioan Ciobanu.

La PMP, cei doi care vor deveni consilieri județeni sunt Ștefan Burlacu și Andreea Todirițe, în timp ce următorii sunt Laurențiu Cristinel Dulamă și Cristian Ungurianu. Dacă pleacă Burlacu, este de văzut cum va reacționa Laurențiu Dulamă, mai ales după negocierile care sigur au loc în perioada aceasta.

În concluzie, alegerile din acest an demonstrează, încă o dată, că votul oamenilor contează foarte mult, dar numai până la negocieri.

Andreea AMARIEI

Articolul precedentBICAZ KAIAK FEST, ediţia a II-a
Articolul următorLa Pângăraţi, mașină distrusă de tren, șoferul nevătămat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.