pietricica turism

Ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț, reprogramată și cu mai multe proiecte suplimentare, a fost una monotonă, în care unirea în cuget și-n simțiri a consilierilor sau, pur și simplu, nepăsarea, au făcut ca proiectele să treacă, într-o unanimitate demnă de Marea Adunare Națională. Ședința a fost condusă de vicele Asaftei, supravegheat și consiliat continuu de Dana Soroceanu, fără de care nu se putea în momentele mai dificile, de finețuri la procedură, unde înaltul conducător de ședință are probleme.

Doar două momente au pigmentat ședința. Primul: când s-a citit lista celor care ar trebui să facă parte din Consiliul de Administrație provizoriu al SC Troleibuzul SA și vreo doi candidați s-au trezit rebotezați de vicele Asaftei, semn că nu au interacționat suficient pentru a li se reține numele.

Al doilea: la un proiect privind cantitatea de combustibil acordată mașinilor din Consiliul Județean. Consilierul PSD Neculai Pușcașu a făcut un amendament pentru a mări norma de combustibil din dreptul mașinii N 61 WNM, la 400 de litri. Toată lumea a votat cu voioșie și responsabilitate, mai ales că mașina este dată spre folosință de serviciu celui care a condus ședința, dl. Asaftei. ”În urma unor analize pe care specialiștii Consiliului Județean le-au făcut, s-a concluzionat că e necesar a se suplimenta. E, practic, mașina vicepreședintelui Consiliului Județean, dl. Asaftei, și s-a considerat necesar că e nevoie să se suplimenteze, având în vedere că vara e lungă, sunt foarte multe activități în care Consiliul Județean este parte, programul este înălțător, l-am și aprobat în cadrul Consiliului Județean pentru dezvoltarea județului în intervalul 2016-2020”. Sic! În sensul roman, nu în cel turcesc…

Motivația liberalilor pentru votul acordat de cei din PNL ne-a fost oferită de liderul de grup, Florin Hopșa: ”Noi, în trecut, am făcut un amendament la un proiect similar, prin care am solicitat ca cota (așa a zis, așa am consemnat – n.red.) de benzină, atâta timp cât pe mașini sunt montate sisteme de monitorizare prin GPS, să fie nelimitată. Deci, nu avem o problemă cu proiectul”.

Doar de dragul consemnărilor, să precizăm că, pentru celălalt vicepreședinte al CJ Neamț, dl. Laurențiu Dulamă, vara va fi mai scurtă, cu mai puține participări, la mai puține manifestări, fiindcă lui i s-a aprobat cotă de 300 de litri combustibil.

Valentin Bălănescu