pietricica turism

cobzaru protest piatra 03

Eugen Cobzaru, consilierul PP-DD de la Săbăoani, suspedat pentru două luni de la ședințele Consiliului Local, a protestat pașnic în fața Prefecturii, alături de încă trei persoane și de presa care i-a întrecut clar numeric. Toate nemulțumirile sale sunt deja cunoscute, ca și conflictul care durează deja de foarte mult timp cu primarul de la Săbăoani, dna. Valeria Dascălu.

Practic, Cobzaru a contestat tot ce se putea contesta, a încercat toate căile legale, a învolburat presa și s-a ales cu suspendarea despre care vorbeam. În cazul suspendării, el a contestat perioada de două luni, făcând trimitere la regulament care vorbește despre două ședinte. Prefectura a analizat hotărârea și a decis că pe alocuri încalcă legea: “s-a aprobat aplicarea sancțiunii excluderii temporare de la lucrările CL și ale comisiilor de specialitate pe o perioadă de 2 luni consecutive începând cu luna iunie, în loc de sancțiunea excluderii temporare pe o perioadă de două ședințe consecutive, începând cu ședința următoare; în situația în care pe perioada celor două luni consecutive CL se întrunește în mai mult de 2 ședințe ar fi încălcată legea”, dar și pentru că s-a votat cu vot deschis, nu secret, așa cu trebuie când este vorba despre persoane.

cobzaru protest piatra 02

Protestatarii au venit cu niște foi pe care erau trecute numele unor persoane importante din Neamț cărora li se punea eticheta că ar sprijini corupția. Dacă atunci când vorbește despre prefectul Angheluță sau despre juristul Ilie Petre îl putem înțelege, cei doi emițând acte referitoare la conflictul pe care acesta îl are în Săbăoani, introducerea șefului Poliției Neamț pare mai mult un fel de bonus pe care consilierul și l-a acordat. La ceva timp după încheierea declarațiilor pentru presă, subprefectul Gheorghe Neculae l-a invitat pe protestatar în birou pentru a discuta și a încerca o mediere. Evident, discuția s-a purtat doar între cei doi și de pe urma ei a rezultat un comunicat al Prefecturii: ”Urmare a acţiunii de protest, desfăşurată astăzi 1.09.2014, în faţa Instituţiei Prefectului – Judeţul Neamţ, iniţiatorul acesteia, domnul Cobzaru Eugen, a fost primit de către subprefectul judeţului, domnul Gheorghe Neculae.

cobzaru protest piatra 01

Motivul acțiunii de protest, prezentat în sinteză, este în legătură cu modalitatea în care s-a adoptat o hotărâre de concesiune a unui teren de pe raza Comunei Săbăoani,  respectiv studiul de oportunitate care ar fi stat la baza adoptării hotărârii de consiliu local. 

Subprefectul județului l-a informat pe protestatar că vor fi analizate toate documentele la care a făcut referire, prin compartimentul de specialitate, urmând să i se transmită un punct de vedere argumentat, cu privire la toate aspectele ridicate, ce țin de controlul de legalitate al actului administrativ în discuție.”

Domnului Cobzaru și opiniei publice nu le rămâne decât să aștepte. (V. BĂLĂNESCU)