Consilierii locali din Piatra Neamț au spus nu presiunilor de la Cluj, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ciuda aluziilor la plângeri în contencios administrativ, consilierii locali din Piatra Neamț nu s-au lăsat intimidați și au respins proiectul de hotărâre (cu  nouă voturi pentru ale liberalilor și 13 împotrivă) privind aprobarea PUZ și RLU pentru construirea unui nou magazin Kaufland.  Mai mult decât atât, nici comisia de specialitate nu a dat undă verde proiectului, lucru care s-a întâmplat în august. Prezenți din nou în sală, reprezentanții firmei SC 4 Grup Instalații Cluj au cerut imperativ explicații consilierilor membri ai comisiei de avizare cu privire la motivele care au stat la baza votului negativ de azi pentru aceleași documente care au primit aviz pozitiv în 31 august. Surpriză sau nu, cei din ALDE și PMP au sărit cu explicațiile. „Nu aveaţi ce căuta alături de noi, în sală, când am stabilit avizele, la studierea mapei. Am luat acest lucru ca o presiune. Noi ne-am trezit cu dumneavoastră în sala unde se întrunea comisia. Erați acolo înainte ca noi să ajungem”, a spus în plen revoltatul de serviciu, consilierul Cătălin Misăilă, într-o goană avidă de imagine, cu gândul la funcția de viceprimar.

Au urmat explicațiile celor de la societate, care au spus că au solicitat informații telefonice despre întrunirea comisiei și că li s-a spus că întrunirea comisiei este publică, altfel n-ar fi făcut atâtea sute de kilometri.

Consilierul PMP Marius Ghineț a încercat să le taie elanul celor de la SC Grup 4 instalații SA: „V-ați rezolvat problema juridică? Pe acel litigiu?”

A venit răspunsul prompt al reprezentantului juridic al societății, care a precizat că „un litigiu nu se rezolvă de azi pe mâine”, invocând și un protest la Judecătoria Piatra Neamț care a blocat activitatea instanței fix în ziua în care era fixat termenul de judecată, după care consilierul Adrian Ciubotaru a încercat să explice de ce avizul comisiei s-a schimbat, deși documentele au rămas aceleași: „La ședinţa comisiei din 31 august, documentaţia a fost pusă la dispoziție cu două ore înainte de întrunirea comisiei. Acum a fost timpul necesar pentru studiere”.

Lucrurile, în privința prezenței cuiva la ședințele pe comisii, au fost detaliate de primarul Dragoș Chitic și de cei doi viceprimari în conferința ce a urmat după ședință. „Legea permite, cu acceptul președintelui comisiei (?), prezența în sală a oricui este interesat. Președinte de comisie a fost domnul Teodorescu, care a fost informat și și-a dat acceptul. Acest proiect deținea toate documentele necesare pentru a fi aprobat și este benefic pentru Piatra Neamț”, a spus primarul Dragoș Chitic.

Viceprimarul Luminița Vîrlan, în schimb, consideră că totul putea fi rezolvat prin „comunicare și decență”. „Ați văzut că și astăzi, în plen, au intervenit fără să ceară acordul președintelui de şedință. E o problemă de conduită şi de o parte și de cealaltă. Proiectul a fost identic, nu s-a suplimentat documentația. S-a tot invocat Kaufland ca beneficiu pentru oraş. Nimeni nu exclude acest lucru. Pe mine mă interesa statutul juridic al terenului. De aceea am votat împotrivă”, a spus Luminița Vîrlan.

Andreea AMARIEI

 

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentLIGA A IV-A: Cimentul Bicaz, de la 9-0 la 1-6!
Articolul următorȘedința de Consiliu local la Roman cu nervi, inadvertențe și miros de demisie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.