0:00

Consilierii Partidului Împreună pentru Moldova (IPM) Roman, Teodora Baciu și Bogdan Roman, propun colegilor din Consiliul Local și primarului Municipiului Roman formarea unei comisii speciale pentru analiza activității din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman. Posibilitatea înființării acestei comisii speciale, cu o durată limitată în timp, este prevăzută în Codul Administrativ și vine ca urmare a modului în care pacienții și/sau aparținătorii relatează că sunt tratați bolnavii care ajung la Spitalul Roman.

Consilierii locali IPM cer comisie de analiză la Spitalul Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Să reclădim încrederea într-o instituție este un proiect extrem de dificil, cu rezultate care nu se obțin pe termen scurt. Dar este absolut necesar să facem acest lucru. Pe de altă parte, așa cum le-am scris și colegilor din Consiliul Local și domnului primar, acesta este cel mai bun moment în care să ne apucăm de treabă, să îndeplinim așteptările pe care romașcanii le au de la noi. A pune pacientul pe primul loc în cadrul activității Spitalului și a recâștiga încrederea oamenilor trebuie să fie unul dintre cele mai importante deziderate ale administrației locale” – Teodora Baciu, consilier local IPM

Consilierii locali IPM cer comisie de analiză la Spitalul Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Este de datoria noastră să acționăm, atunci când lucrurile nu se întâmplă așa cum ne-am dori cu toții și așa cum este normal. Din fericire, știu sigur că cele mai multe cadre medicale se implică total în activitate și reprezintă un model de profesionalism. De aceea este atât de important să intervenim acolo unde există sincope: pentru că este atât în interesul pacienților, cât și în interesul cadrelor medicale care merită tot respectul și încrederea” – Bogdan Roman, consilier local IPM.

În propunerea lor, consilierii locali Baciu și Roman precizează ca această comisie specială să aibă 5 membri, să fie verificate situațiile semnalate de pacienți și/sau aparținători în perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2021, iar concluziile să fie prezentate în mod public, în același timp cu măsuri concrete care să elimine contextul în care au loc astfel de situații. Pentru ca propunerea să fie transformată în proiect de hotărâre de Consiliu Local este nevoie ca acesta să fie inițiat de primar sau de o treime din numărul de consilieri locali. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSimpozion online dedicat Unirii Principatelor
Articolul următorActualizare: O persoană rănită după ciocnirea a două mașini, în Piatra-Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.