Consilierii județeni din Neamț, din mandatul 2012-2016, s-au întrunit joi, 9 iunie, în ultima ședință ordinară din acest mandat. Unii nu s-au abținut de la atacuri la final de mandat, iar alții n-au mai contenit cu mulțumirile și laudele. Ba chiar am auzit-o și pe Verona Crăciun, consilier județean care n-a vorbit în plen în acest mandat, dar care ne-a informat că n-a fost la fel de tăcută și-n comisii.

Pentru a încheia mandatul într-un ton optimist și cu zâmbetul pe buze, secretarul județului, Daniela Soroceanu, a anunțat, la final de ședință, că președinta legislativului nemțean, Emilia Arcan, are mai multe surprize pentru colegii din sală.

Și surprizele n-au întârziat să apară: câte o mapă în care se afla fotografia cu membrii legislativului județean din mandatul care se încheie în această lună, o cupă de șampanie ciocnită în holul CJ și două panouri de onoare, asemănătoare celor de la terminarea anilor de școală, amplasate în dreptul sălii de ședință. Unul cuprinde președinții CJ Neamț, iar celălalt pe consilierii din acest mandat. Întrebată dacă mapele cadou nu vor fi cerute înapoi, așa cum s-a mai întâmplat la CJ Neamț, președinta și-a asigurat colegii că, de această dată, nu există acest risc. (Andreea AMARIEI)