reclama autocenter

Săptămâna trecută, la Roman s-au purtat discuții cu ușile închise pe tema bugetului în curs. Dacă la întâlnirea cu consilierii locali, primarul Leoreanu spunea că discuțiile au fost deschise și toată lumea a făcut compromisurile de rigoare, inclusiv cele politice, la județ nu se știe cum va fi. Edilul spune că s-a întâlnit cu consilierii județeni din Roman și că, în principiu, “s-a bătut” palma.

În conferința de presă de ieri, dinaintea ședinței de la CJ, primarul Leoreanu era, totuși, sceptic în privința aprobării bugetului. “M-am întâlnit cu reprezentanții Consiliului Județean romașcani. Indiferent ce se va întâmpla luni la Consiliul Județean, noi vom ține ședința ordinară a Consiliului Local de marți, 28 ianuarie. Dacă nu se va lămuri situația bugetului, atunci vom scoate și noi de pe ordinea de zi proiectul de buget. Am lucrat pe acest buget cu consilierii locali, i-am informat și pe cei de la județ cu ceea ce dorim să realizăm în acest an”, a declarat primarul Leoreanu.

Acesta nu a dorit să comenteze alianțele politice din CJ, dar a recunoscut că avea înainte de ședință emoții că lucrurile nu vor rămâne așa cum s-a stabilit. “Au venit toți consilierii județeni, câte doi de la PDL, PSD și UNPR. Și le mulțumesc pentru asta. Ei au spus că vor susține cauza Romanului. Din ce știu eu, bugetul se va vota, dar cu amendamente, adică să se ia bani dintr-o parte și să se dea în o alta. Eu vreau să-l lase pentru Roman așa cum este, dar mă tem că nu va fi așa”, a mai precizat primarul.

Conform proiectului de hotărâre, Romanul ar fi trebuit să primească 1.573 mii de lei din sumele defalcate din TVA pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi  susţinerea proiectelor  ce necesită cofinanţare locală, pentru același lucru – din cotele delacate din impozitul pe venit – urma să mai primească 1.187 mii lei și 40.000 de lei din cotele de TVA pentru drumurile județene. (C. MATEI)

Articolul precedentAvertizare ITM Neamț pentru firme: Vine frigul, vin și amenzile!
Articolul următorGrințieș: Comună fără probleme