cj 2013 05

Consilierii județeni au luat banii destinați desfășurării activității autorităților publice locale, de la bugetul județului și i-au dat la două cluburi de fotbal și Seminarului Teologic „Veniamin Costachi”. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului judeţului Neamț, proiect amendat și votat ca atare cu tot cu amendamentele propuse prin vocea șefului comisiei de Buget-Finanțe din Consiliul Județean, consilierul PSD, Neculai Pușcașu. Astfel, FC Ceahlăul, pe lângă finanțarea primită până acum, pentru anul 2013, aproximativ 8 miliarde de lei vechi, va mai primi, din banii județului încă un miliard de lei, până la sfârșitul acestui an. Zis și făcut cu toate că președintele Tărâță a atras atenția asupra modului în care consilierii decid să dea bani, și a pus în balanță investițiile și fotbalul. Amendamentul în cauză a fost inițiat și cu ajutorul reprezentanților PDL din CJ.

”Rog consilierii județeni să analizeze foarte bine sumele care sunt ținând cont de faptul că acesta este bugetul votat până la sfârșitul anului. Am rezerve vis-a-vis de banii dați clubului Ceahlăul. În 2012 s-au dat 10,8 miliarde de lei pentru fotbal, anul acesta, până acum, 8,1 miliarde vechi. Avem atâtea priorități, sănătatea, învățământul. Cum dispuneți dv. consilierii așa vom vota, dar vreau să trag un semnal de alarmă față de cum cheltuim acești bani. Sunt atâtea probleme sociale. De ce să nu facem ceva pentru lucruri palpabile. Am dat la fotbal, am dat la volei, însă atât timp cât nu aloci fonduri pentru sănătate, pentru învățământ… să mă bată Dumnezeu”, a precizat preşedintele Culiță Tărâță.

Consilierul județean Neculai Pușcașu, vocea unică în ceea ce privește avizul favorabil sau nefavorabil al comisiei de buget-finanțe a motivat că nu sunt probleme atât timp cât banii sunt relocați de la un capitol bugetar la altul.

Nici președintele Tărâță nu s-a lăsat mai prejos susținând că nu era cazul ca banii respectivi să fie băgați în fotbal atât timp cât fondul de rezervă al județului este egal cu zero. Președintele CJ chiar s-a arătat indignat de modul cum au fost făcute notițele pe marginea proiectului de buget: ”Cum puteți să scrieți pe margine? Mai faceți o ciornă de asta și mai treceți ceva și eu supun la vot? Mai aveți vreo hârtiuță ceva, am crezut că sunteți om serios, vă știu om care vă respectați… Cum să anexăm la dosar așa ceva?”. Maşina de vot PSD-PDL-PP-DD a funcţionat şi echipa de fotbal a lui Gheorghe Ştefan, preşedintele PDL, va primi banii solicitaţi.

Irina CĂLIN

2 COMENTARII

  1. Asa, baieti! Dati banii la fotbalisti si la popi, ca ei aveau mare nevoie! Chiar nu-mi dau seama cum ati ajuns consilieri!?!

  2. Bravo consilieri judeteni ,bine decideti pentru ca nu stiti cum se zbat primariile sa faca ceva prin scoli si in comune.stiti catie scoli si gradinite din judet au si acum WC in curte la o distanta de cca 50 metri,unde merg copii de 3-14 ani.Nu am auzit sa spuna un consilier judetean ,hai sa dam in comuna aceea unde este mare nevoie.Dati la fotbal lui Pinalti ca nu lea-ti dat destul 8 miliarde pana acum.Dar trziti-va odata si intoarceti fata catre cei care v-au votat.ca acusi veniti la mila celor de la tara cu promisiuni si apoi …PA AAAAAAAAAAAAAAVA-TI VAZUT CU SACII IN CARUTA SI VA BATE-TI JOC DE TOTI. Trezirea si vedeti ca ati dat la fotbal cat ati dat la buget unei comune intr-un an intreg.UNDE ESTI TU TEPES?????????????

Comments are closed.