Secretarul general al ANI, Horia Georgescu (S), si presedintele ANI, Catalin Macovei (D), sustin o conferinta de presa, in Bucuresti, luni, 21 iulie 2008. Agentia Nationala de Integritate (ANI) investigheaza, in prezent, situatia averii pentru un numar de 90 de persoane cu statut de functionar public, primele rezultate fiind asteptate in circa doua luni, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, presedintele ANI, Catalin Macovei. BOGDAN MARAN / MEDIAFAX FOTOAgenţia Naţională de Integritate (ANI) acuză un consilier local din Neamţ de “conflict de interese administrativ”, potrivit unui comunicat de presă.

Maria Mosor a fost consilier local la Agapia.

ANI apreciază că, “în perioada exercitării mandatului, a participat la data de 1 martie 2013 la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local al comunei Agapia privind aprobarea studiului de oportunitate, a caietului de sarcini și a procedurii de licitație a pășunilor în vederea concesionării. La data de 25 aprilie 2013, ulterior adoptării acestei hotărâri, Primăria comunei Agapia (în calitate de concedent) a încheiat un contract de concesiune cu Asociația Crescătorilor de Animale Răchițiș Agapia – Neamț (în calitate de concesionar), asociație în cadrul căreia o rudă de gradul IV a persoanei evaluate, deține funcția de președinte”.

“Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și dispozițiile art. 77 din Legea 393/2004”, mai precizează ANI.

Mai trebuie precizat că Maria Mosor (PSD) este pe poziția a doua la consilieri și în acest mandat.

Tot ANI îl acuză şi pe Marius Nicolae Pintilie, consilier local din Paşcani (Iaşi), de „incompatibilitate”.

ANI afirmă că “în perioada exercitării mandatului 2012 – 2016, S.C. LORIMER S.A. și S.C. PANIFICAȚIE TRADIȚIONALĂ S.R.L. (societăți comerciale în cadrul cărora deținea la acea dată calitatea de asociat și de administrator) au încheiat contracte comerciale de furnizare produse atât cu Primăria Municipiului Pașcani cât și cu Creșa nr. 1 Pașcani, Colegiul Tehnic Căi Ferate Unirea Pașcani, Biblioteca Municipală Pașcani, Clubul Sportiv Municipal Pașcani, școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani, S.C. CLP ECO Salubritate S.A. Pașcani, S.C. Prest Serv Apa S.A. Pașcani și Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, contracte în baza cărora societățile comerciale menționate mai sus au încasat suma totală de 184.302,60 lei”.

“Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, mai spun cei de la ANI. (ZCH NEWS)

Articolul precedentNEAMŢ: 74 de poliţişti păzesc Bacalaureatul
Articolul următorÎncep înscrierile pentru Evaluarea Națională * Calendarul examenelor şi repartizării computerizate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.