reclama autocenter

Un nou verdict de incompatibilitate lovește în administrația publică locală din Neamț.

Potrivit unui comunicat emis de Agenția Națională de Integritate, Vasile Cimpoeșu, consilier local PNL la Roznov, s-a aflat în stare de incompatibilitate pe durata mandatului său: ”În perioada exercitării mandatului de consilier local, Primăria orașului Roznov, Județul Neamț a încheiat contracte comerciale (achiziții directe de produse în baza unor facturi) cu SC Electroalex SRL, societate comercială al cărei asociat și administrator este soția persoanei evaluate, în baza acestor contracte, societatea comercială încasând venituri. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) și alin. (2), coroborat cu art. 92, alin. (1) din Legea 161/2003”.
Vasile Cimpoeșu a fost înștiințat că, în cazul său, a fost declanșată procedura de evaluare, i s-au comunicat elementele identificate și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Nu a depus un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Art. 90, alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003, spune: ”(1) Consilierii locali și consilierii județeni care au funcția de președinte, vicepreședinte, director general,director, manager, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor ori alte funcții de conducere, precum și calitatea de acționar sau asociat la societățile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unități administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte, cu instituțiile sau cu regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau județean respectiv ori cu societățile comerciale înființate de consiliile locale sau consiliile județene respective. (2) Prevederile alin. (1) se aplică și în cazul în care funcțiile sau calitățile respective sunt deținute de soțul sau rudele de gradul I ale alesului local”. Art. 92, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 spune că: ”Încălcarea dispozițiilor art. 90 atrage încetarea de drept a mandatului de ales local de la data încheierii contractelor”. (ZCH News)

Articolul precedentUn bucureștean a intrat, cu mașina, într-un camion militar
Articolul următorZilele “Mitropolit Visarion Puiu”, ediția a XXII-a
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.