papagalii fara bilet

La cejeu umblă vorba că o venit toamna. Și n-o să se numere bobocii ci o să se face curățenie, da` nu cu mopuri, mături, cârpe și alte substănțuri, ci numai cu fărașu`. Sursa noastră palmată dișcret zice, că se va folosi cel făraș prin oarece consilii de admenistrație și adunări ghenerale de acționari, că persistă oarece persoane care nu prea mai au ce căuta prin organele ocupate după alegerile cu unanimitate și strigături. Acuma, din ce știm, pe un făraș stă doamna Nadina, da` mneaei știa de luna trecută, pe altu` dom` vice Dan, da` pe el îl doare în bască, că-i aburcat vice și pe al treilea conu` Ignat și Andrei, fost vice și actualmente promovat în alt spațiu. Cumătru` nu înțălege de ce trebe să se facă sedință pentru dat a treia cizmă la o seamă de inși. Nici eu.

Sunt o seamă de conselieri așa de aplicați către sporturi, de parcă ar fi făcut performanță din fragedă pruncie și sunt implicați până la gingii în fenomenul ce aduce oameni pe stadioane. Că ei preferă să se ocupe de sport, dar de ăla făcut de alți, e altă poveste. Nu mai departe pe doi conselieri de sub cetate, cu stambă de greco-romane, i-o pocnit grija de fotbal, adică să se voteze o sumă pentru echipa fanion a urbei lui dom` Harpa, ca să nu rămână anu` ăsta repetentă și să facă performanță măcar de cupe regionale, care-s tot europene, că doar suntem în UE. Acuma, am mai auzit noi una cu doi conselieri la Chiatra, care au vrut mort-copt vreo nouă sute de meleoane pe lună pentru FC, sumă cocoșabil mai mare față de cât s-o cerut la târg, unde dorința e mai modestă. Numa` două sute. Tot pe lună. Poftim de vedeți, urbea arde și o seamă se chiaptănă. Aferim!

După ce s-or hodinit vara asta pe la soare și pe la bălți, cei ce se ocupă cu politica sunt din nou pe felie și e vorba să reia jocul puterii de unde l-o întrerupt. Adică de la ultima majoritate. Drept e, că nu știm la câte șprițuri de vară s-o stabilit cine cu cine, care pe cine, cui și de ce, dar am aflat pă surse, că se poartă doi câte doi. Acuma, nu știu câți judecă, dar majoritatea asta den cejeu e un fel de morișcă că se învârte de amețește toată lumea, bașca o seamă de conselieri se mai încurcă la ridicat mâna ori le ridică pe amândouă, ca să fie majoritatea mai erectă. Cumătru` zice că mare lucru dacă nu comva telenovela majorității e un fel de praf în ochi, că marafeții circulează pe căi stabilite de multă vreme înainte și că votatu` ăsta e un fel de colacu` miresei. De unde am dedus că știe el ceva, da` nu zice. Mai videm.