0:00

Consecințele furtunii în Neamț: probleme cu electricitatea și curți inundate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFurtunile de duminică, 21 august, au adus mari cantităţi de apă în localitățile Slobozia – 38.5 l/mp, Frunzeni – 30.0 l/mp, Pluton – 28.4 l/np, Piatra-Neamț – 17.0 l/mp şi Luminiș – 15.4 l/mp. Ploile şi mai ales descărcările electrice au produs mai multe pagube, localnicii din satele Hârtop şi Bahna Mare din comuna Bârgăuani au rămas fără curent electric peste noapte.

În Săvineşti un contor electric s-a scurtcircuitat, pompierii de la Punctul de lucru Roznov supraveghind zona în timp ce angajaţii Delgaz Grid au efectuat reparaţiile. Delgaz Grid a acționat pentru depistarea defectelor și remedierea defecțiunilor la liniile de medie tensiune afectate în aceeaşi localitate şi pentru remedierea unei avarii la un stâlp electric în comuna Borlești.

Mai multe curţi şi pivniţe au fost inundate ca urmare a ploilor abudente într-un scurt interval de timp. Pompierii nemţeni şi voluntarii SVSU din localităţi au evacuat cu motopompele apa dintr-o curte în Roznov, strada Trandafirilor, pe strada Mărăței din  Piatra Neamț şi în Borlești pe strada Bistriței.

Şi astăzi vremea va continua să fie instabilă, prognozează Administraţia Naţională de Meteorologie. După-amiaza și noaptea, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat vor fi condiții de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor atinge și depăși local 20-25 l/mp, iar pe alocuri 40-50 l/mp. Temperaturile maxime se vor situa între 28 și 30 de grade, iar cele minime se vor încadra între 16 și 18 grade.

Angela Croitoru

Foto: ISU Neamț

Articolul precedentVideo. Acţiune de control a poliţiei la transportatori
Articolul următorO femeie muşcată de şarpe a chemat salvarea după 10 ore
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.