Consacrarea brăduților de Crăciun la ghiveci, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Unul dintre momentele din an când aplecarea spre conservarea pădurii și ocrotirea mediului se poate dovedi prin fapte este de Crăciun. Fără a minimaliza sau sacrifica tradiția pomului natural de Crăciun în fața unor ecologiști agresivi, Direcția Silvică Neamț, prin Ocolul Silvic Gârcina (condus de ing. Ioan Dascălu), comercializează pentru al patrulea an consecutiv brăduți de diverse specii, cum ar veni, la ghiveci. Din rațiuni economice, dar legate și de transport, majoritatea ghivecelor au fost înlocuite cu mult mai comodele găleți.

Dacă în anii trecuți această activitate economică se încadra doar într-o campanie la vedere, cu o componentă educativă puternică, denumită „Salvați brăduțul de Crăciun!”, acest sezon de sărbători confirmă că operațiunea este una deja consacrată. Impactul la public este confirmat și peste așteptări. Dovada vine nu atât din revenirea clienților din anii trecuți, cât din plata în avans și păstrarea brăduților până la vremea întâlnirii cu datina. La prețuri ce încep de la 30 de lei fără TVA, s-au achiziționat și încă se mai pot găsi pui de brad din speciile molid argintiu, Douglas și pin.

De la Ocolul Silvic Gârcina, dr. ing. Oana Gheorghiu (în medalion foto)  ține să ne reamintească și în acest an ce drum pot lua brăduții după trecerea Sărbătorilor de iarnă: „Ei se pot planta în curte. Trebuie știut că aceste exemplare se păstrează mai greu în ghiveci de pe un an pe altul. E nevoie de condiții speciale. Asta înseamnă plantarea cu tot cu ghiveci în pământ sau ținerea lui într-o curte la umbră, trebuind udat cu regularitate și stropit pe frunzele aciculare”. (Z.C.H.)

Consacrarea brăduților de Crăciun la ghiveci, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Consacrarea brăduților de Crăciun la ghiveci, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentUltima ședință de CL din acest an
Articolul următorÎn Olanda, cu bani de la buget