0:00

În plină campanie electorală, când partidele se întrec în a-și prezenta oferta de candidați și promisiunile de mai bine, co-președintele ALDE Neamț, Ion Asaftei, a convocat o conferință de presă pentru a vorbi, timp de 22 de minute, de… cazul Antena 3.

Expresii precum „suprimarea dreptului la liberă exprimare”, „forțe oculte care vor să anihileze democrația din România”, „nu vom accepta să i se pună botniță presei” au fost repetate chiar obsesiv de co-președintele ALDE până ce i s-a înroșit chipul și a ridicat tonul de parcă s-ar fi aflat față-în-față cu cei de la ANAF, nicidecum cu reporteri din presa locală, pe care, în cadrul conferinței, chiar i-a îndemnat să solidarizeze cu cei de la Antena 3.

Deși a spus că nu este avocatul postului de televiziune și al trustului deținut de Voiculescu, Ion Asaftei a continuat să ia apărarea și să acuze statul de rele intenții, aducând în prim-plan valoarea taxelor pe care trustul de presă le plătește către stat, chiar dacă nu am înțeles, la final, care ar fi cifra exactă – zeci sau sute de milioane de euro. „Este vorba de o instituție care, în ultimii 10 ani, ca să vedeți perfidia statului, a dat taxe și impozite, inclusiv din publicitate, de aproape 400 de milioane de euro. Întrebare firească: să presupunem că se vând acele clădiri de acolo (…), cine-ți mai dă în al doilea an, în al treilea, în al cincilea an, 40 de milioane de euro taxe și impozite? De ce vrei să distrugi o instituție care funcționează viabil și te ajută pe tine, stat? Te ajută atât de mult încât tu duci banii spre ANRP ca să-i jefuiască cioclii ăștia nenorociți”, a spus, în conferința de presă de vineri, 19 februarie, Ioan Asaftei.

Acesta a anunțat că partidul pe care îl reprezintă va face o propunere de schimbare a legii pentru că „nici dintr-o garsonieră nu te poți muta în cinci zile”, propunere prin care evacuarea să se facă între 5-60 de zile, de la caz la caz, iar pentru trusturile de presă să se meargă chiar până la un an termen de evacuare.

  • ALDE cere demisia Ministrului Sănătății

Conferință ALDE Neamț: Cazul Antena 3 și demisia Ministrului Sănătății, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Mult mai calm și mai reținut la vorbe a fost Constantin Iacoban, recent „încorporat” în partid, care a vorbit despre cazul copiilor de la Argeș, făcând referire și la situația de la Neamț, unde s-a constatat că apa din lacurile din jurul orașului este infestată. „În cazul de la Argeș se putea apela chiar la specialiști din Uniunea Europeană. Este o proastă gestionare a crizei și un caz tratat superficial. Cerem demisia Ministrului Sănătății. Să nu uităm că și la noi avem situația cu apa și că nu trebuie să te aduni la întâlniri lunare ca să rezolvi problemele urgente”, a spus Constantin Iacoban.

O altă propunere a ALDE Neamț este introducerea unei taxe forfetare pentru turism, pentru o dimensiune a activității până la 250 de angajați și 50 de milioane de euro. „Sunt locații gigant care nu au plătit, ani de zile, nici un leu impozit la stat. De aceea ALDE, ca formațiune liberală, dorește să impună un impozit forfetar care să aducă un venit garantat statului”, a declarat Constantin Iacoban.

Andreea AMARIEI

Articolul precedentNeamț: Peste 4.300 de copii sunt așteptați în clasa pregătitoare
Articolul următor„Distrugătorul” maşinii prim-procurorului a fost prins şi… eliberat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.