reclama autocenter

Conducerea Primăriei Piatra Neamţ a trimis către Agenţia Naţională de Integritate documentele prin care consideră că Monica Anton, fost viceprimar PP-DD al municipiului a fost în situaţia de incompatibilitate, profesând ca avocat şi practician în insolvenţă.

Conducerea primăriei invocă articolul 87, alineatul 1, litera k din Legea 161/2003, în care se spun că ”funcţia de viceprimar este incompatibilă cu orice alte funcţii publice sau activităţi remunerate”.

”În acest sens, au fost solicitate informaţii la Baroul Bucureşti şi la Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă cu privire la exercitarea de către doamna viceprimar Monica Anton a altor activităţi remunerate, de avocat respectiv practician în insolvenţă. Prin adresa nr. 15544 Baroul Bucureşti ne-a comunicat ca doamna Anton Elena Monica este membră a Baroului Bucureşti în calitate de avocat definitiv, profesând în cadrul Cabinetului de avocat ,”Anton Elena-Monica”, ca avocat titular, având sediul in Bucureşti în sectorul 1. În adresa mai sus menţionată se mai precizează că pe numele Anton Elena Monica nu a fost înregistrată la Baroul Bucureşti cerere de suspendare din profesia de avocat. Prin adresa nr. 14826 Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din Romînia ne-a adus la cunoştinţă că în evidenţele U.N.I.P.R nu a fost înregistrată nici o cerere de suspendare a profesiei de practician în insolvenţă a doamnei Monica Elena Anton”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Piatra Neamţ.

În completarea sesizării inițiale către A.N.I., conducerea primăriei a înaintat cele  două adrese, primite de la Baroul Bucureşti şi de la Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă, către Agenția Naţională de Integritate, instituție ce a fost sesizată și de către conducerea Prefecturii Neamţ pe aceeaşi speţă.

Monica Anton a demisionat, în luna martie, din funcţia de viceprimar al municipiului Piatra Neamţ dar a rămas consilier al PP-DD. În locul său nu a fost deocamdată ales un alt viceprimar. Totuşi, în şedinţă de astăzi a consiliului local este propus şi un proiect privind alegerea viceprimarului municipiului Piatra Neamţ. Rămâne de văzut care vor fi propunerile, dar şi alianţele pentru realizarea unei majorităţi pentru asigurarea votului necesar.

(G.A.)

Articolul precedentSpectacol umanitar: “Lumină din Lumină”
Articolul următorFestivalul interjudeţean de folclor: “Comorile Neamţului”