politie control traficUn bărbat din comuna Zvoriştea (Suceava) a fost depistat de poliţiştii din Botoşani conducând un autoturism, “fără a avea permis de conducere şi emanând halenă alcoolică”, după cum se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Botoşani. Când i-au percheziţionat maşina, oamenii de ordine au avut o surpriză… tăietoare!

“La data de 14.10.2015, în jurul orei 17.40, a fost depistat pe DN 29C, în localitatea Vârfu Câmpului, județul Botoşani, un autoturism înmatriculat în Polonia, condus de C.A. de 39 ani, din comuna Zvoriştea, judeţul Suceava. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest şi respectiv recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat ambele proceduri. Totodată, verificările efectuate de poliţişti au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere. De asemenea, efectuând controlul autoturismului, poliţiştii au găsit un obiect tăietor-înţepător, asemănător unei săbii”, se menţionează în comunicatul citat.

Poliţia Botoşani efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de refuzul conducătorului auto de a se supune prelevării de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Refuzul de a se supune testării etilotest şi recoltării probelor biologice s-au înregistrat şi în cazul unui tânăr din comuna Curteşti (Botoşani). “La data de 14.10.2015, în jurul orei 18.40, a fost oprit în trafic, pe raza localității Orășeni-Vale, comuna Curtești, județul Botoșani, un autoturism condus de B. P. de 36 ani, din localitate. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest şi respectiv recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat ambele proceduri”, se precizează în acelaşi comunicat.

Poliţia Botoşani efectuează cercetări şi în acest caz sub aspectul săvârşirii infracțiunii de refuzul conducătorului auto de a se supune prelevării de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. (ZCH NEWS)

Articolul precedent1.700 de locuri de muncă în UE! Cele mai multe, în Spania!
Articolul următorATENŢIE LA SOBE! Trei persoane intoxicate cu monoxid de carbon!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.