penitenciarul-bacauOana Chiţu, fostul administrator al Uniservice Grăiţaru, dealerul Skoda, s-a predat la Penitenciarul Bacău, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce sentința pronunțată de Judecătoria Piatra-Neamț a rămas definitivă. Fosta femeie de afaceri a primit o pedeapsă de 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, pentru ţepele pe care le-a dat unor clienţi, care au plătit avans pentru mașină, au rămas și fără bani, și fără autoturism. Magistrații de la Judecătoria Piatra-Neamț au găsit-o vinovată pe Oana Chițu de 8 infracțiuni de înșelăciune și o infracțiune de folosire cu rea-creadință a creditului societății. Pentru fiecare din fapte a fost dispusă câte o pedeapsă de un an, apoi au fost contopite, iar pedeapsa finală a fost sporită la 3 ani și 8 luni, cu executare. De asemenea, Oana Chițu nu are voie să mai dețină funcția de administrator de firmă pe o perioadă de un an. Partea cea mai grea este, însă, în afară de detenția în sine, returnarea banilor către oamenii păcăliți.

„Obligă în solidar inculpata Chiţu Oana şi partea responsabilă civilmente SC Uniservice Grăiţaru Skoda SRL Piatra-Neamţ la plata către acestea a următoarelor sume: 16.505 Euro pentru partea civilă Năstasă V. Constantin; 10.929,036 Euro pentru partea civilă Irina Maria, 22.450 lei pentru partea civilă Bălan Bogdan, 11.849,19 euro pentru partea civilă Cosmeci Mariana, 13.950,06 Euro pentru partea civilă Asavei Gheorghe, 30.361,5 Euro pentru partea civilă Boţvin Raluca, 4.672 Euro pentru partea civilă Aurâtei Mihaela; 60.600 Lei pentru partea civilă Archir Dumitru”.

Ancheta a început în aprilie 2013, în urma plângerilor oamenilor înşelați. Însă Oana Chiţu a fost reţinută 24 de ore și apoi eliberată, după ce-a afirmat, în anchetă, că va revitaliza firma și le va da banii înapoi oamenilor. Nu a reușit, însă, și s-a mutat din oraș, numai ca să nu mai dea ochii cu foștii clienți, printre care se numără și doi polițiști.

Tot pe rolul Judecătoriei Piatra-Neamț mai există un dosar, în care abia s-a pronunțat soluția de confirmare a redeschiderii urmăririi penale. În acest dosar vor fi cercetați, în afară de Oana Chițu, Vasile Chițu și Ioan și Maria Grăițaru. (Cristina MIRCEA)

Articolul precedentParlamentari de la PSD, PNL şi ALDE! De USR şi PMP s-a auzit prea puţin!
Articolul următorTÂRGU-NEAMŢ: Spectacol caritabil de Crăciun
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.