spaga

Direcția Națională Anticorupție anunță cortina finală în dosarul ”Șpagă la polițiști”.

”Prin decizia penală nr. 3327 din 30.10.2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul BULACU VICTOR EMANUEL la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și cumpărare de influență.

De asemenea, instanța a mai interzis inculpatului, pe o durată de 3 ani, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.

Totodată inculpatul a fost obligat la plata a 1.000 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat”, se arată într-un comunicat al DNA.

Sentința este definitivă.

Victor Emanuel Bulacu a fost trimis în judecată de DNA Bacău pe 6 februarie 2012 pentru tentativă de dare de mită. Tânărul este din Constanța și a picat în ispita mituirii în vara lui 2010. La vremea aceea, DIICOT Neamț lucra la un dosar privind devalizarea cardurilor mai multor turiști aflați pe litoral. La perchezițiile efectuate în acest dosar, au fost ridicate mai multe calculatoare, hard-disk-uri, laptopuri și stick-uri de memorie, iar când au fost desigilate componentele informatice, la sediul DIICOT Neamț, a fost chemat și Victor Emanuel Bulacu. Acesta a încercat să-i convingă pe ofițeri să nu descarce chiar toate informațiile. Persuasiunea lui a început de la 1.000 de euro pentru fiecare ofițer și a crescut gradual ajungând în final să le propună celor doi polițiști câte 10.000 de euro de căciulă, plătibili în termen de un an. Și așa și-a făcut rost de un dosar suplimentare, pentru tentativă de dare de mită. Inițial, tânărul a invocat că a fost amenințat și că i s-au cerut acești bani, dar ulterior și-a recunoscut vina. După mai multe termene pe circuitul instanțelor judecătorești, s-a ales cu sentință definitivă pentru cei 3 ani de închisoare la care fusese condamnat încă de la început, de Tribunalul Neamț. (Z.C.H.)