0:00

11 septembrie este data limită până când cei interesați își pot depune dosarele pentru ocuparea posturilor supreme în Teatrul Tineretului, Biblioteca Județeană ”G.T. Kirileanu” și Complexul Muzeal Județean Neamț.

Potrivit anunțului făcut de Consiliul Județean Neamț, selecția dosarelor va avea loc pe 12 și 13 septembrie, apoi se va intra în prima etapă de concurs, respectiv analiza proiectelor de management, între 14 și 21 septembrie.

Pe 22 septembrie candidații vor afla notele obținute pe proiectele lor, iar pe cei care vor trece cu brio intră, pe 25 septembrie, în a doua etapă, cea a interviului, când își vor susține planurile în fața comisiei.

26 septembrie e ziua de ”aducere la cunoștința candidaților și la cunoștința publică a rezultatului concursului” și ziua când nemulțumiții își pot înregistra contestațiile, ce vor fi analizate în maximum 24 de ore de la înregistrare.

Pe cale de consecință, miercuri, 27 septembrie, se va ști cine va conduce trei din cele mai importante instituții de cultură din județ.

Ce este nevoie pentru a fi concurent la postul de manager al Teatrului Tineretului? Caietul de obiective, bibliografia, sarcinile pentru management, structura și conținutul proiectului de management, regulamentul de organizare și funcționare a TT, cel de organizare a concursului pentru șefia instituției și condițiile de participare se regăsesc aici.

Ce este nevoie pentru a fi concurent la postul de manager al Bibliotecii Județene? Caietul de obiective, bibliografia, sarcinile pentru management, structura și conținutul proiectului de management, regulamentul de organizare și funcționare a bibliotecii, cel de organizare a concursului pentru șefia instituției și condițiile de participare se regăsesc aici.

Ce este nevoie pentru a fi concurent la postul de manager al Complexului Muzeal Județean Neamț? Caietul de obiective, bibliografia, sarcinile pentru management, structura și conținutul proiectului de management, regulamentul de organizare și funcționare a bibliotecii, cel de organizare a concursului pentru șefia instituției și condițiile de participare se regăsesc aici.

Din întreaga documentație, reținem că poate participa la concurs orice român (sau european cu domiciliul în România), care cunoaște limba română, are capacitate deplină de exercițiu și pe care medicul de familie îl declară în stare de sănătate corespunzătoare. Desigur, trebuie să îndeplinească și niște condiții de studii – licență sau echivalent, în Științe umaniste și arte, respectiv filologie, studii culturale, conservare și restaurare, plus un master în științe umaniste și/sau managementul instituțiilor publice -, de vechime – minimum 5 ani în specialitatea studiilor și minimum 2 ani în management (se acceptă și variante), de cazier, de incompatibilitate etc.

Concursul pentru Teatru, Bibliotecă și Muzeu: AMR 5 zile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDat fiind contextul în care au fost schimbați foștii manageri ai celor trei instituții de cultură, s-ar putea considera că acest concurs va fi unul cât se poate de riguros, iar comisia va fi una exigentă. Sau măcar va încerca să fie, depinde cine va fi desemnat în ea… Mai urmează să se demonstreze dacă interimatul asigurat de Gianina Cărbunariu la Teatru, de Mihaela Mereuță la Bibliotecă și de Dorin Nicola la Muzeul județean a fost unul cu beneficii mutuale. Dacă da, probabil aceștia vor fi printre concurenții la postul de titular. Dacă nu… se va întrezări pe 11 septembrie, ora 16 și se va ști sigur pe 27 septembrie, tot ora 16, evident. (D.O.)

Articolul precedentVor putea firmele nemțene să opteze pentru splitTVA la 1 octombrie?
Articolul următorBACALAUREAT DE TOAMNĂ Rezultate după contestaţii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.