Concursul național ”Scări pe Toaca”-Muntele Ceahlău devine baza de pregătire  pompierilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMasivul Ceahlău se va transforma timp de două zile într-o veritabilă bază de pregătire a pompierilor militari. În perioada 27-28 iunie peste 80 de salvatori vor participa la concursul național ”Scări pe Toaca”. Participă cadre militare, soldați gradați profesioniști, elevi și studenți, bărbați și femei, din IGSU și unitățile subordonate.

Competiția se desfășoară pe trei grupe de vârstă: între 18 ani și 30 de ani, inclusiv; între 31 ani și 40 de ani; peste 41 de ani.

Concursul național ”Scări pe Toaca”-Muntele Ceahlău devine baza de pregătire  pompierilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrima probă, Cursa Panaghia constă în parcurgerea traseului Stațiunea Durau- Cabana Fântânele-Cușma Dorobanțului-Stânca Panaghiei-Cabana Meteo, circa 7 km, cu diferența de nivel de 1100 m. Concurenții participă în echipament sportiv cu încălțăminte adecvată, rucsac pentru transportul echipamentului individual capacitate 60 – 80 litri, necesar parcurgerii celei de-a 2-a probe din concurs..

”Scări pe Toaca”, a doua probă, constă într-o singură urcare pe scara  către Vârful Toaca. Scara are 519 trepte, o înclinație de aproximativ 70 grade, pe o diferență de altitudine de aproximativ 100 metri. Concurenții participă urcă echipați în costumul de protecție pentru pompieri (NOMEX), bocanci unici, cască de protecție pentru intervenție la incendii cu vizor, mănuși de protecție pentru intervenție, aparat de respirat cu aer comprimat și butelie de aer (goală).

Competiția anuală urmărește dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și deprinderilor motrice specifice acțiunilor de intervenție în situații de urgență în zonele montante greu accesibile; formarea și dezvoltarea capacității organismului de a susține timp îndelungat eforturi fizice cu o intensitate de tip maximal și supra-maximal; formarea culturii sportive și dezvoltarea unui stil de viață sănătos prin practicarea tuturor formelor de manifestare a exercițiilor fizice; popularizarea, în rândul cetățenilor, a unor aspecte din activitățile desfășurate de serviciile de urgență profesioniste. (G.S.)

(G.S)

 

Articolul precedentRO-ALERT: urs la Bistricioara
Articolul următorȘtire actualizată. Accident cu cinci victime: trafic blocat la Pângărați
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.