Calaretii au purtat camasi albe din cauza caldurii

Participare record la Cupa TCE 3 Brazi și Trofeul ”Virgil Bărbuceanu”.

Peste 160 de cai, pentru care s-au creat condiții speciale de cazare în Baza Hipică ”Virgil Bărbuceanu”, aproximativ 120 de sportivi din toată țara, premii în bani, dar și orgoliul născut din vechea întrebare: ”Cine e mai bun?”, totul la o temperatură de peste 30° la nivelul solului. Acestea au fost ingredientele de succes ale celei de 5-a ediții a Cupei TCE 3 Brazi și a Trofeului ”Virgil Bărbuceanu”, la zece ani de la dispariție mareului antrenor.

Norbert Schuman alaturi de Costache Lupu si Dragos Balau

Clubul CSM Sibiu a cucerit Trofeul ”Virgil Bărbuceanu”, în timp ce Norbert Schuman a intrat în posesia Cupei TCE 3 Brazi, la cea de-a cincea sa ediție. Cel mai bine plasat sportiv pietrean a fost Ionuț Ursache, clasat al patrulea.

Valoarea premiilor puse în joc la finalul săptămânii trecute a fost de 300 milioane de lei vechi, din care 200 de milioane au fost alocate de Consiliul Județean Neamț.

Întorși de la protestul inedit, organizat pe principalele artere din municipiul Piatra Neamț în timpul paradei cailor și sportivilor, călăreții Norbert Schuman și Ionuț Ursache s-au întrecut la peste 30°, cât a fost căldura înregistrată la nivelul solului, în timpul concursurilor, oferind un spectacol plin de fair-play, pentru titlul de campion la sărituri peste obstacole.

Aplaudat în dese rânduri la scenă deschisă, Norbert Schuman a avut câștig de cauză, intrând în posesia mult râvnitului trofeu de campion, deținut până acum de Ionuț Ursache.

”Cu toate greutățile generate de vânzarea loturilor de teren din Baza Hipică, am avut parte de ajutorul sponsorilor noștri tradiționali, pentru că ne-am lovit de o situație inedită. A trebuit să acoperim celelalte cheltuieli, mai ales că am mărit numărul de locuri de cazare pentru cai. S-au adunat în total 160 de exemplare, mult peste capacitatea noastră de găzduire, așa că am amenajat un cort special pentru boxe rezervate cailor. N-am mai avut această problemă din anul 2009, când, la Piatra Neamț, a fost un număr asemănător de cai, la un concurs internațional, o etapă din calendarul Cupei Mondiale”, a precizat Costache Lupu. Acesta s-a declarat de-a dreptul impresionat de solidaritatea sportivilor din toată țara, atunci când s-a pus problema vânzării loturilor de teren din moderna arenă sportivă pietreană: ”Nu mă așteptam la susținerea lor. Înseamnă că toată lumea ne apreciază munca și nu vin la Piatra Neamț doar să se recreeze. Vin să cucerească titluri, să acumuleze puncte în clasamentul național și vin să cucerească titlul de campion național”, a precizat președintele Clubului Ecvestru Piatra Neamț.

(M.S.)